Abarth pornește în cucerirea Drumului Poienii

| 7 iunie 2018 | 0 Comments

După o etapă de la care s-a întors mâhnit, în ciuda primei victorii în CNVCD la volanul Fiat-ului Abarth 124 CSA Rally, Cătălin Cedric Ghigea va lua startul la etapa de viteză în coastă de la Brașov cu o puternică motivație.

În mod normal, etapa ce se va desfășura în zilele de 9 și 10 iunie pe drumul ce leagă Brașovul și Poiana Brașov ar fi fost un mare motiv de sărbătoare pentru pilotul Cătălin Cedric Ghigea, cel care a avut rezultate remarcabile pe acest traseu, pe care îl apreciază foarte mult. Însă evoluția evenimentelor de la ultima etapă alergată în campionat, Trofeul Teliu, a condus către o atmosferă apăsătoare pentru bucureștean.

După cum fanii motorsportului din România știu bine, la Teliu a avut loc un accident în care a fost implicat pilotul și bunul prieten al lui Cătălin Ghigea, Camil Perian. Pentru că acesta se află încă în spital după accidentarea serioasă pe care a suferit-o la Teliu, Ghigea vrea să evolueze la această etapă pentru prietenul său, cu speranța ca la final să-i poată dedica un rezultat bun.

În ceea ce privește automobilul de concurs, după patru curse în care a cochetat cu victoria – două raliuri in 2018 și două etape de viteză în coastă in 2016– la cea de-a cincea înfățișare, la Trofeul Teliu, a venit și aurul. Este cu atât mai fascinant cu cât planurile pentru sezonul competițional 2018 nu-i rezervau niciun rol cochetului Fiat Abarth 124 CSA Rally, care ar fi trebuit să-și urmărească „surorile” din garaj evoluând în competițiile FRAS. Cumva, soarta a făcut dreptate pentru micuța mașinuță pe care Cătălin a ajuns s-o aprecieze din ce în ce mai mult, cu fiecare kilometru de probă specială parcurs.

Cătălin Ghigea și frumoasa bucățică de istorie întruchipată de Abarth 124 așteaptă toți fanii automobilismului sportiv pe marginea probei de la Brașov, unde toți cei prezenți vor fi cu gândul și la concurentul cu numărul 217, Camil Perian, care va lua doar un start virtual de această dată.

„De obicei sunt un pic mai generos cu vorbele înainte de o competiție, însă de data aceasta vreau să tac și să încerc să fac. Iubesc cursele auto și caut de fiecare dată să devin mai bun. Peste această mentalitate pe care mi-o întrețin, la Brașov sunt mânat și mai tare de gândul de a-i dedica evoluția lui Camil, prietenul meu, care în momentul de față a luat o pauză de motorsport. Sper că va urmări cu sufletul al gură evoluția timpilor de la „istorice” și că va face comparație cu timpii pe care ar fi trebuit să-i realizeze el. Multă, multă sănătate, prietene”, a declarat Cătălin Cedric Ghigea înaintea concursului

Partenerii lui Cătălin Cedric Ghigea în sezonul 2018 sunt Autoitalia, importator Abarth, YACCO, Foerch, Oldtimer Studio și publicația RacingWheels.

Credit foto: Catalin Stoia – Simcat

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Classic cars, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Macchina nuova per una nuova gara in salita…

Catalin-Cedric Ghigea s-a impus in fata lui Doru Alexandrescu, ce a pilotat un VW Golf GTI, in timp ce timul...

Închide