Abandon în Austria, speranțe mari pentru Elveția

| 3 octombrie 2017 | 0 Comments

Alex Filip și Bogdan Iancu au ieșit din lupta pentru puncte în Austria încă de dinaintea primei probe speciale. Debutul echipajului românesc în Rallye Liezen a fost umbrit de o problemă tehnică la ambreiaj.

Alex Filip și Bogdan Iancu s-au acomodat perfect cu probele din Rallye Liezen, etapa a patra din Tour European Rally (TER), în cele două zile de recunoaștere.

“Unele probe erau asemănătoare cu cele din România, altele complet atipice. Am fost foarte atenți la recunoașteri și împreună cu Bogdan, copilotul meu, ne-am stabilit strategia pentru această etapă, una în care mersul “curat” ne-ar fi adus timpi buni”, a spus Alex Filip,citat de autostiri.ro.

Evoluția bună a echipajului cu modelul Renault Clio R3T s-a văzut și în sesiunea de teste unde au avut un timp de top 3 în ieraria TER 2WD.

“Totul a funcționat perfect la teste și, din păcate nimic nu anunța problema tehnică la ambreiaj care a dus apoi la abandonul nostru”, a continuat Alex Filip.

Alex Filip și Bogdan Iancu se aflau pe sectorul de legătură dintre startul festiv și prima probă specială, când la o schimbare normală de treaptă de viteză pe drum deschis circulației publice, șurubul care face legătura dintre pedala și pompa care acționează ambreiajul s-a forfecat.

“Chiar dacă nu mai puteam folosi ambreiajul am decis să mergem așa mai departe, cu toate că urmau 4 probe speciale dificile cu porțiuni în care viteza era atât de mică încât trebuia să turez motorul, folosind ambreiajul. Pe una dintre aceste porțiuni s-a oprit motorul și nu am putut merge mai departe. Am încercat să improvizăm ceva pe marginea probei, dar nu am reușit.

Abandonul tehnic face parte din regulile acestui sport și trebuie să-l accept ca atare, oricât de dureros și frustrant ar fi. Eram pregătiți să obținem un rezultat care să ne propulseze în top 5 la finalul sezonului, dar din păcate am plecat de aici fără niciun punct. Le mulțumesc partenerilor pentru susținere, dar și tuturor celor care ne-au trimis mesaje de încurajare. Au contat foarte mult și mi-au ridicat moralul”, a continuat Alex Filip, citat de autostiri.ro.

Alex Filip și Bogdan Iancu se pregătesc acum pentru etapa a cincea din Tour European Rally, Rallye Int. du Valais, care se va desfășura peste mai puțin de o lună în perioada 26 – 28 octombrie.

“Etapa din Elveția este preferata mea unde am luat deja startul de doua ori. Sunt sigur că experiența acumulată ne va ajuta să obținem un rezultat bun la final de sezon”, a mai spus Alex Filip.

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt susținuți in 2017 de Orange, Renault, Rombat Batteries, Michelin, ALD Automotive si de partenerii tehnici – Isostar prin nutrivita.ro, RunningMag.ro, Hotel Hilton Sibiu si Automobil Clubul Român.

Sursa si imagine: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Emil Ghinea castiga prima editie a Trofeului Valea Uzului – Darmanesti

ACS Rally Spirit a organizat in acest an, in premiera, Trofeul Valea Uzului - Darmanesti, in perioada 7-8 august 2020....

Închide