spot_img

Special. Interviu Cosmin Olăreanu – Tuning Logan

Cosmin Olăreanu este un tânăr de 29 ani al carui domeniu de activitate îl reprezintă vânzările.

Pasiunea acestuia faţă de un Logan s-a transformat în ceea ce se poate observa în poze. O Dacia Logan unicat, un autoturism ce poate eclipsa chiar şi maşini de renume. De unde a plecat, unde şi cum a ajuns vom afla imediat.

Auto24bv.ro: Te rog să-mi spui ce te-a determinat să te apleci asupra unei maşini de serie fabricată în România? Ce poţi să-mi spui legat de pasiunea ta.

Cosmin Olăreanu : Student şi-n faţa achiziţiei primei mele masini, mi-am dorit ca aceasta sa fie nouă. Cum bugetul meu a fost restrâns în acea perioadă., am ajuns la concluzia că maşina autohtonă este exact ce aveam nevoie: costuri întreţinere mici, garanţie bună, fiabilitate, reţea dezvoltată de service-uri.Practic maşina cea mai bună este cea pe care ţi-o permiţi.Pasiunea pentru tuning nu am avut-o de la început. Aceasta s-a dezvoltat odată cu trecerea timpului încercând, ca automobilul pe care-l deţineam, să devină mai personalizat, practic să iasă puţin in evidenţă.

Auto24bv.ro: Care au fost etapele parcurse în redimensionarea acestui Logan?

Cosmin Olăreanu : Cum în perioada 2005 – 2006, informaţiile despre tuning şi posibilităţile financiare de a personaliza o maşină, erau mult mai mici, am început să pun în aplicare un tuning cât mai ieftin şi „după ureche”.Am optat pentru nişte prelungiri ale barilor, praguri, folie pe geamuri, pleoape pentru faruri, eleron portbagaj, toba sport, grilă modificată ( la exterior) şi un sistem de sunet Pioneer ( mp3, boxe faţă, boxe spate ), staţie Magnat şi subwoofer JBL ( pe partea de muzică), huse, schimbarea iluminatului în habitaclu ( la interior).

Auto24bv.ro: Frumos. Care a fost momentul în care a-i luat hotărârea să faci un pas decisiv în tuning-ul Loganului?

Cosmin Olăreanu : Odată cu trecerea timpului, participant ca spectator la diferite expoziţii de tuning auto, am început să fiu mai receptiv asupra acestui trend şi să caut cât mai multe informaţii.Mi-am făcut conturi pe diferite forumuri de unde am extras informaţii, păreri referitoare la ceea ce făcusem până atunci la maşină şi mi se contura cam ce ar trebui să fac pe viitor pentru a îmbunătăţi imaginea automobilului pe care-l deţineam.Practic, acesta a fost începutul pasiunii mele.

Uşor uşor, am încercat să renunţ cam la tot ce era kitch pe maşină. În perioada imediat următoare am intrat în posesia unor faruri cu lupa şi angel eyes cromate, pe care, ulterior, le-am desfăcut şi le-am customizat puţin prin înlocuirea ledurilor de la angel eyes şi vopsirea în interior cu negru mat. Pe maşină au apărut un set de jante Wolfrace Matrix Chrome, cu dimensiuni ale cauciucurilor 215/45/17.

Am vopsit în culoarea caroseriei câteva elemente din plastic ( mânere, bandouri, oglinzi ). Am instalat un kit de xenon 35 w pe faza scurta. Pentru o stabilitate sporită şi pentru un look cât mai frumos am achiziţionat un set de arcuri sport H & R ( – 45mm ).

Plafonul a fost colantat în culoarea negru lucios, de la distanţă dând senzaţia de „sun roof”. Am înlocuit vechiul eleron cu unul mai finuţ, care la rândul lui a fost integrat în portbagaj cu ajutorul fibrei. În acel moment am realizat şi portbagajul shaved ( fără încuietoare şi embleme ) deschiderea portbagajului realizându-se din interiorul maşinii.

După o perioada, capota a fost şi ea modificată. A fost prelungită peste faruri (bad boy look ).După puţin timp, bara faţă a fost schimbată cu una de Logan Diesel / MCV la care am creat o grila custom.Barile au fost vopsite integral în culoarea caroseriei şi am renunţat atât la prelungirile de bari cât şi la praguri. Practic, maşina a devenit simplă, dar customizată.Am schimbat iluminatul bordului şi am adăugat inele cromate la ceasuri.

Auto24bv.ro: În ce an ai participat la un show?

Cosmin Olăreanu : În anul 2009, am avut prima mea prezenţă la un show auto – moto, dedicat curselor de drift, dar care avea şi o latură de “expo tuning and sound”.Odată cu această participare am început să îmi doresc să am o maşină şi mai deosebită, aşa că în iarna acelui an, am creat un body kit custom – replica kit Elia.Am anulat locul cârligului de remorcare – spate, am micşorat locul numărului de înmatriculare spate, i-am montat praguri Zender, am eliminat bandourile laterale, semnalizările laterale şi antena radio, iar în primăvară am optat pentru colantarea maşinii integral, cu o culoare unicat în România, vişiniu mat.

Auto24bv.ro: În 2010 ai repurtat primul succes cu Loganul.

Cosmin Olăreanu : Da. În 2010 maşina a fost acceptată la evenimentul auto 4 tuning Days, unde a ocupat locul 5 la categoria „Cea mai votată maşină de către public”.Pe parcursul anului pe maşină s-au mai adăugat un eleron de luneta original Dacia, amortizoare întărite şi am coborât garda la sol cu încă 2.5 cm şi folie roşie pe stopuri .Jantele Wolfrace au fost schimbate cu un set de jante Avus AC- M91 chromed, de 18 inch, având ca dimensiuni ale cauciucurilor 215/35/18.

În iarna 2010 am început achiziţia unor piese/ componente care vor urma a fi montate pe maşină. Oglinzi originale prestige ( electrice şi încălzite) pe care le-am modificat , urmând a integra în spatele lor un set de semnalizări cu leduri. Volanul, schimbătorul de viteze şi burduful acestuia vor fi îmbrăcate în piele. Pe lângă acestea am pus un kit lupe cu bixenon de 55w, care au fost montate în far stock, vopsit custom în interior, plasticele din interior au fost vopsite negru mat, iar pe feţele de uşi au primit catifea roşie.

Auto24bv.ro: Pentru moment autoturismul se află în service. Ce modificări doreşti să mai faci?

Cosmin Olăreanu : La începutul anului 2011, maşina a intrat din nou la modificat. De această dată s-au anulat proiectoarele de la bara faţă şi am micşorat grila de jos. Am eliminat locaşul de remorcare faţă, liniile de pe bara ( shaved). Am capotă nouă prelungită mai agresiv. Au fost anulate şi repoziţionate şpriţuitoarele parbriz.Am eliminat toate mânerele şi încuietorile. Pragurile sunt integrate în caroserie, capac rezervor shaved, bara spate fara linii shaved.

Maşina va intra la vopsit unde i se va aplica culoarea roşu mat.

Auto24bv.ro: Ai întâmpinat probleme la potrivirea spoilerelor sau a altor componente?

Cosmin Olăreanu : Ce a ţinut de partea de caroserie nu am întâmpinat nici o problemă. Tot ce s-a lucrat pe maşină s-a lucrat custom .

Auto24bv.ro: În afara aspectelor vizibile există şi alte modificări, suspensii, frâne? Ce s-a schimbat la acest autoturism?

Cosmin Olăreanu : Maşina deţine în acest moment o suspensie sport care conţine arcuri sport H&R şi amortizoare stock întărite şi scurtate. În viitorul apropiat voi face un upgrade şi la frâne, voi opta pentru varianta discuri şi plăcuţe de Dacia Logan Van.

Auto24bv.ro: Celor care doresc să facă un tuning la maşină ce le recomanzi?

Cosmin Olăreanu : Înainte de a începe să investească timp şi bani în maşină să se documenteze, să se hotărască ce tip de tuning le-ar place sa abordeze exterior, sunet, drag sau drift. După ce a trecut peste această etapă poate să înceapă treaba cu multă răbdare şi cu maxim de calitate.

Auto24bv.ro: După ce vei termina această etapă ce urmează?

Cosmin Olăreanu : La final, exteriorul va arata impecabil. Sunt interesat să mă ocup şi de modificarea interiorului. Voi aborda partea audio şi voi termina cu bordul şi feţele de uşi. După îmi doresc un transplant de motor, cu unul mai puternic.Sper să rezolv tot ce mi-am pus în gând. Până acum am finalizat exact ce mi-am propus.

Auto24bv.ro: Cei care au citit acest interviu pot să profite de sfaturile tale şi de exemplul tău. Răbdarea şi pasiunea sunt o parte din drumul către satisfacţie. Te felicit pentru ceea ce a-i realizat. Îţi mulţumesc Cosmin pentru timpul acordat şi pentru amabilitate.

Cosmin Olăreanu : Mulţumesc şi eu Dan. Nu pot decât să vă felicit pentru iniţiativa pe care o aveţi. Sunt convins că sunt suficienţi oameni care au o pasiune şi nu sunt cunoscuţi.

Auto24bv.ro: Baftă Cosmin. Drum bun şi numai bine.

Dragi cititori dacă doriţi să vedeţi simbioza unui Logan vă invit să urmărim un film conceput şi montat de Cosmin Olăreanu. Vizionare plăcută.

Credit foto: Cosmin Olăreanu.

Vezi Dacia Logan B – 61 – KYS pe 220.ro

Related Articles

18 COMENTARII

  1. Ma gandeam eu ca va fi o continuare…..dar am ramas chiar mut, e superba masinuta, asteptam sa vedem si bordul, de fapt interiorul, la o asa masina, ar trebui si niste scaune sport si tot restul de interior custom……asteptam….

  2. „Practic maşina cea mai bună este cea pe care ţi-o permiţi.”

    Asta e…din pacate in padure mai sunt si uscaturi care cel putin nu au o masina sau macar sa fii condus o data loganul.Mi-e scarba de voi.

    PS: Sa nu uitam ca tot venii vorba de RAR,cum trec masinile voastre iubite trecute de mult de a 3a tinerete?
    Ah,in timp ce ati dat comment-urile dati o fuga pana in parcare sa vedeti daca nu cumva a cazut spoilerul lipit cu prenandez.

  3. Multumesc tuturor celor care au citit acest interviu. Vom continua sa publicam articole despre oameni si pasiunile lor.
    Nu pot decat sa respect, sa apreciez pasiunea, ideeile celor care reusesc sa dea viata unui proiect.

    Daca stiti astfel de oameni va rog sa nu ezitati sa ne scrieti. Cu ajutorul vostru vom prezenta povestea oamenilor si a masinilor sau motocicletelor pe care le-au modificat, preparat asa cum au dorit sau cum le-au permis finantele.

    Aceasta publicatie respecta si promoveaza oamenii.

    Multumesc lui Cosmin Olăreanu pentru amabilitatea si timpul acordat. Sunt convins ca vom citi cu placere, peste ceva timp, un articol despre ultimele modificari ale acestui frumos Logan.

    Daca si tu ai o masina sau un motor modificat nu ezita sa ne contactezi.

    Numai bine.

  4. mei ofticosilor, ati plecat de la coasa si nu va mai ajunge loganul la nas, v-ati smecherit cu banii de la parinti sau bani smecheiti, loganul este o masina buna, asta o avem, asta ne permitem si asta ne face viata fericita, asa ca vedeti-va de carciocariile voastre, noua asta ne place, asta ne permitem si asta ne face viata mai frumoasa…bravo jokere!…numai au loc basinosii astia de noi:)

  5. Are unele elemente frumoase si pentru asta te felicit, dar sincer mie Loganul nu imi place poti sa ii faci ce vrei ca tot urat ramane (gusturile nu se discuta)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,340FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri