spot_img

Raliul Dakar 2014: Iveco revine in America de Sud

Iveco revine in America de Sud

Prima editie a Raliului Paris – Dakar s-a desfasurat in anul 1977.  Editia anului 1980 a marcat o premiera importanta pentru acest raliu – raid, a aparut o noua clasa, cea a camioanalor.

Iveco si-a inceput aventura in aceasta competitie in anul 1982. De atunci si pana acum, camioanele Iveco au participat la fiecare editie. Competitia a devenit o traditie pentru Iveco, pentru verificarea fiabilitatii, pentru verificarea comportamentului  unui camion in conditii nu tocmai prietenoase.

Editia Dakar 2012 reprezinta pentru Iveco un moment de referinta. Echipa Petronas De Rooy Iveco se poate mandri cu o dubla, Gerard De Rooy si Hans Stacey terminand pe primele doua pozitii ale podiumului, in fata Kamaz-ului pilotat de Ardavichus. Tot la aceasta editie, echipa Iveco a mai obtinut locul 6 prin pilotul Miki Biason.

Experienta acumulata de Iveco in aceasta competitie a fost privata pana in anul 2011 care a consemnat startul in formula de echipa.

In 2014 pasiunea pentru sport si aventura echipei Iveco continua cu traversarea Argentinei, Boliviei si a statului Chile.

4 piloti  si 4 camioane sunt gata sa lupte pentru podium.

Echipa Iveco este formata din: 

1. pilotul olandez Gerard De Rooy, castigator al Raliului Dakar 2012, dar si invingator in 21 de etape pe parcursul a 8 editii diferite. De Rooy va pilota un Iveco Powerstar.

2. pilotul olandez Hans Stacey, castigator al editiei din 2007 si vicecampionului editiei din 2012. Stacey va participa la volanul unui model Iveco Trakker Evolution 3.

3. pilotul spaniol Vila Pep, campion al campionatului  de enduro-raid de 5 ori si o participare la Dakar. Vila va conduce un model Trakker Evolution 2.

4. pilotul francez Jo Adua, participant la 8 editii ale Raliului Dakar, va conduce modelul Iveco Trakker Evolution 2.

Imagine: ivecodakar.com

Video: YouTube – Iveco Argentina, Nijeboer

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,339FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri