spot_img

Premieră mondială: Vision URBANETIC răspunde la întrebările referitoare la viitoarea mobilitate urbană

Mercedes-Benz Vans a prezentat în premieră mondială, la Copenhaga, Vision URBANETIC, un concept de mobilitate revoluționară care depășește cu mult ideile existente asupra autovehiculelor autonome.

– Un concept nou al mobilităţii electrice eficiente, confortabile și durabile pentru emisii locale zero și mobilitate silențioasă.

– Nevoile de transport încorporate într-o infrastructură IT inteligentă sunt analizate în funcţie de cerere pe 2 module: transportul mărfurilor sau al persoanelor, transformate în tipare pentru autoînvăţare.

– Acoperirea cererii în timp real determină folosirea resurselor cu economie maximă, eficienţă şi flexibilitate.

Vision URBANETIC elimină separarea dintre transportul de persoane și transportul de mărfuri. Permite mișcarea persoanelor și a bunurilor la cerere, durabilă și eficientă. Este o abordare inovatoare care satisface nevoile orașelor, a întreprinderilor din diverse sectoare, precum și a locuitorilor și a călătorilor din oraș. Conceptul reduce fluxurile din trafic și contribuie la îmbunătățirea calității vieții urbane.

Vision URBANETIC se adresează viitoarelor provocări urbane și oferă soluții inovatoare. Conceptul vizionar se bazează pe un șasiu acționat electric care poate prelua, în funcţie de cerere, persoanele care se deplasează sau poate transporta mărfuri. Vision URBANETIC poate găzdui până la doisprezece pasageri, în timp ce modulul de încărcare poate transporta până la zece paleți EPAL. Un spațiu de încărcare de 3,70 metri lungime se încadrează într-o lungime totală a vehiculului de 5,14 metri. În plus, conceptul include o infrastructură IT care analizează în timp real oferta și cererea într-o zonă definită.

Rezultatul este o flotă cu autoturisme, cu rute planificate în mod flexibil și eficient, pe baza nevoilor de transport. Toate acestea fac Vision URBANETIC un concept revoluţionar pentru viitoarea mobilitate urbană.

Pe bata analizei nevoilor curente, sistemul poate învăța. Acesta este capabil să anticipeze și să reacționeze la nevoile viitoare. Acest lucru poate optimiza procesele și poate ajuta la scurtarea timpilor de așteptare și livrare și pentru a evita blocajele de trafic. De exemplu, sistemul general poate utiliza datele stocate de centrul de control al vehiculelor – care colaborează și analizează nevoile – pentru a identifica o mulțime de persoane care se adună într-o anumită zonă. Poate trimite vehicule acolo pentru a satisface rapid și eficient cererea sporită. Sistemul poate astfel să reacționeze în mod flexibil și să nu se bazeze pe rute rigide sau orare fixe.

Datorită funcționării complet automatizate, costurile de operare scad considerabil cu Vision URBANETIC. În plus, cu excepția timpilor de încărcare a acumulatorului, fiecare vehicul poate fi utilizat non-stop, 365 de zile pe an. Aceasta înseamnă, de exemplu, o exploatare profitabilă a soluțiilor de transport public local care nu ar fi viabile din punct de vedere comercial cu un conducător auto. De asemenea, conceptul oferă un răspuns la o cerere din ce în ce mai mare în domenii precum sectorul logistic – lipsa conducătorilor auto. Companiile consideră deja extrem de dificilă sau imposibilă ocuparea posturilor vacante.

Absența cabinei conducătorului auto eliberează spațiu pentru designul interior. Volanul, pedalele, tabloul de bord și întreaga cabină sunt lucruri din trecut. Spațiul poate fi utilizat pentru pasageri sau pentru un volum mai mare de bunuri.

Arhitectura sistemului autonom Vision URBANETIC asigură adaptarea continuă a traseului utilizând informații din trafic în timp real. Gestionarea flotei operatorului este, de asemenea, parte a sistemului informatic, cu utilizare concepută în zone restricționate, cum ar fi un amplasament al fabricii sau aeroport, precum și în traficul rutier.

URBANETIC oferă mobilitate zero pentru emisiile locale, făcându-l astfel vehiculul perfect pentru centrele orașelor și zonele supuse restricțiilor legale de acces. Unitatea electrică silențioasă oferă, de asemenea, noi opțiuni pentru livrările târzii sau nocturne și oferă astfel un potențial comercial major.

Iar dacă suntem încă sceptici în privinţa autovehiculelor autonome, conceptul Vision URBANETIC foloseşte mai multe camere video și senzori pentru a observa mediul înconjurător, anunță pietonii că i-a observat prin intermediul unui ecran poziționat în partea din față, dar are și lumini care se aprind pentru ca pietonii să observe că pot traversa în siguranță.

Video: YouTube

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri