spot_img

Le Mans: o provocare tehnologica si sportiva pentru Michelin

Anul acesta la Le Mans, Michelin tinteste a 16-a victorie consecutiva la clasicul de 24 de ore

Anul acesta la Le Mans, Michelin tinteste a 16-a victorie consecutiva la clasicul de 24 de ore, precum si victoria clasei din care face parte, pe toate cele 4 categorii.

Michelin colaboreaza cu 37 dintre echipele inscrise la Le Mans 24 de Ore 2013, iar miza prezentei sale are o dubla importanta. Prima misiune este de validare a noilor inovatii tehnologice care vor face parte din anvelopele de maine de la clasele LMP1 si LMGTE Am unde echipeaza toate masinile. A doua este de a castiga clasa extrem de competitiva LMP2, unde doar patru din cele 22 de masini participante sunt echipate cu anvelope Michelin.

Michelin si Le Mans 24 de Ore in cifre:

·        11 – Numarul de seturi de anvelope Michelin consumate de castigatorul Audi in 2012
·        35% – Distanta suplimentara pe care un set de anvelope Michelin o poate acoperi fata de acum 10 ani
·        Sub 6.000 – Numarul de anvelope Michelin disponibile pentru Le Mans 24 de Ore 2013, fata de 9.000 cate erau acum 4 ani
·        12,7 kg – Greutatea unei anvelope frontale LMP1 (37/71-18), fara roata. Anvelopele din generatia 2014 ale LMP1 (31/71-18) vor cantari doar 11,5 kg
·        3g – Forta laterala la care sunt supuse anvelopele prin Curbele Porsche

Urmareste Le Mans 24 de Ore 2013 ca si cum ai fi acolo!

Bucura-te de entuziasmul de la Le Mans 24 de Ore 2013 in direct datorita acoperirii LeMansLive oferite de Michelin. Nu rata nicio clipa din a 81-a editie a celei mai faimoase curse de anduranta din lume, de la pregatiri, calificari si parada soferilor la atmosfera si, desigur, cursa de 24 de ore multumita serviciului nostru complet: transmisiune live, live text, fotografii, video-uri si stiri instante.

Urmareste interviurile cu soferii si ultimele stiri la www.lemanslive.com si impartaseste magia Le Mans prin clipurile de calitate, exclusive, postate pe YouTubeplaylist !

Si nu uita de paginile de dicate pe Facebook sau Twitter pentru ati impartasi spune impresiile tale.

Anvelopa slick hibrid Michelin, invingatoare in Le Mans 2012

Cursa de 24 ore de la Le Mans 2012 a fost evenimentul in cadrul caruia Michelin a decis sa prezinte noua anvelopa slick hibrid pentru masinile LM P1 (fata: 36/71-18 / spate: 37/71-18). Rezultatul muncii depuse de inginerii Michelin pentru largirea intervalului de temperatura si a conditiilor in care anvelopele pot fi utilizate, aceasta inovatie a companiei franceze le permite pilotilor sa continue cursa cu anvelopele slick, chiar daca pista are si portiuni umede.

La sase ani dupa ce au reusit sa aduca tehnologia diesel pe prima pozitie a podiumului in cadrul cursei de 24 ore de la Le Mans, Audi si partenerul sau Michelin au castigat acum cea mai faimoasa cursa de anduranta, folosind tehnologie hibrida, diesel-electrica. Andre Lotterer, Marcel Fassler si Benoit Treluyer au ocupat prima pozitie a podiumului in cadrul celei de-a 80-a editii a acestei curse, cu Audi R18 e-tron quattro.
Din anul 2000 si pana in prezent, este a cincea oara cand Audi si partenerul sau Michelin ajung pe podium. Pe de alta parte, cu aceasta victorie, Michelin stabileste un nou record in domeniu, cu 15 victorii consecutive din 1998 si pana astazi.

Sursa: comunicat transmis publicatiei Autostiri.ro de Irina Dragan
Video: YouTube.com – 24lemanslive

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,338FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri