spot_img

Kia primeşte două premii IDEA ce onorează excelenţa în design

KIa GT4 Stinger
KIa GT4 Stinger

Conceptul Kia GT4 Stinger şi modelul Soul 2014 câştigă premiul internaţional pentru excelenţă în design

– Kia primeşte două premii IDEA ce onorează excelenţa în design în categoria Transport

– Kia primeşte premiul IDEA Silver pentru conceptul GT4 Stinger şi premiul IDEA Bronze pentru modelul reprezentativ Soul 2014

În ultimii ani, Kia Motors şi-a construit o reputaţie solidă pentru designul de clasă mondială astfel că, recent, IDSA (Industrial Designers Society of America) a adăugat renumelui brandului coreean câteva premii prestigioase pentru design. Kia a primit premii internaţionale pentru excelenţă în design (IDEA – International Design Excellence Awards) în categoria Transport atât pentru conceptul GT4 Stinger cât şi pentru modelul Soul 2014 care au fost onorate cu argint, respectiv bronz. În anul 2012 Kia a mai primit un premiu IDEA Bronze pentru designul subcompactei Kia Rio.

Cu o recunoaştere internaţională a evaluărilor în designul global, premiile IDEA apreciază designul care afectează calitatea vieţii şi promit un impact economic semnificativ din punct de vedere al inovaţiei în categorii precum Auto şi Transport, Strategie în design, Echipamente informatice, Mediu şi altele. Competiţia din 2014 a inclus 2,000 candidaţi din 39 de ţări fiecare fiind evaluat pentru inovaţie, beneficiile aduse utilizatorilor, fiabilitate şi aspectul vizual.

„Aceste premii IDEA reprezintă cu adevărat un testament al talentului şi competenţelor echipei de design a Kia Motors”, a precizat Tom Kearns, designer şef al Centrului de Design Kia America (KDCA). „Conceptul GT4 Stinger a fost conceput în mod egoist dar în acelaşi timp de mare efect. Ne întrebăm cum ar fi pentru echipa de design din California să pună în aplicare viziunea noastră asupra ultimului model de performanţă Kia, cu un accent deosebit pe un design exterior superb și dinamica de conducere de neegalat. În ceea ce priveşte modelul Soul, reinventarea unui simbol este probabil cea mai mare provocare cu care s-a confruntat echipa noastră. Trebuie să oferi ceva nou, proaspăt fără a pierde însă esenţa a ceea ce a făcut ca originalul să fie aşa de atrăgător. În ambele cazuri, nu am putut fi mai fericiţi cu rezultatele.”

Despre GT4 Stinger

Apărut pentru prima dată în cadrul Salonului Auto de la Detroit 2014, GT4 Stinger este cel mai agresiv concept realizat vreodată de Kia şi, în acelaşi timp un concept entuziast. Ca un autentic model sportiv 2+2 cu tracţiune spate, GT4 Stinger reuşeşte să întoarcă privirile cu designul său uimitor dar, în acelaşi timp, te aduce în siguranţă acasă. Sub capotă se află o versiune adaptată a motorului de 2.0 litri turbo cu injecţie directă (T-GDI) în patru cilindri, care oferă o putere impresionantă de 315 CP.

Despre Kia Soul 2014

Recunoscut imediat şi încă ‘fresh’, modelul Soul 2014 dispune de un nou şasiu, mai rigid, mai lung şi mai lat decât modelul anterior. Dimensiunile noului Kia Soul permit spaţiu mai mare pentru pasageri şi bagaje în timp ce nivelul izolaţiei fonice a fost redus dramatic. Creşterea cuplului şi modificările semnificative ale suspensiei fac din modelul Soul un partener agil în mediul urbat aglomerat.

Via: Kia Romania

Imagini: Kia Romania

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri