spot_img

Echipajele Hyundai Motorsport au sanse la victorie in Raliul Australiei

  • Lupta pentru locul secund in clasamentul pilotilor este inca deschisa, dupa ziua de sambata din Raliul Australiei, ultima etapa a sezonului 2016 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
  • Hayden Paddon a urcat pe locul trei la general dupa victorie de pe speciala Nambucca, cea mai lunga a raliului, si se afla la doar 12 secunde in spatele liderului
  • Thierry Neuville a mai castigat o proba speciala si se afla pe locul patru, iar Dani Sordo a urcat pe locul cinci dupa o zi mult mai buna

518a2dd8-0878-4faa-817f-5306461dfa75Inaintea ultimei zile din Raliul Australiei, ultima etapa a sezonului 2016 din mondialul de raliuri, echipajele Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru primele pozitii.

Hayden Paddon a urcat pe locul trei in ierarhia generala si a redus diferenta fata de Andreas Mikkelsen, liderul raliului, la doar 12 secunde.

Thierry Neuville, aflat intr-o lupta stransa cu Mikkelsen si Paddon pentru locul secund in clasamentul pilotilor, este pe patru, iar Dani Sordo a revenit in top cinci dupa o zi mult mai buna. Conform clasamentului actual intre Neuville si Mikkelsen este o diferenta de un singur punct, lupta din Power Stage urmand a fi decisiva.

Sambata au fost 135 km de proba speciala, inlcusiv cele doua treceri pe Nambucca (50,80 km), cea mai lunga proba a raliului. De asemenea, cele trei super speciale au fost ocazia perfecta pentru suporteri sa vada in actiune modelele WRC, fiecare kilometru fiind decisiv nu doar pentru podiumul din aceasta etapa, ci si pentru lupta din clasamentul general al pilotilor.

Paddon (#4 Noua generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, s-au impus la prima trecere pe Nambucca si au terminat ziua pe locul trei la doar 12 secunde in spatele lui Mikkelsen, liderul raliului.

“A fost o zi buna. Chiar daca a fost mult praf pe primele probe am reusit sa castigam pe Nambucca. Stiam ca Seb (Ogier) ne va presa pe specialele de dupa amiaza si am incercat sa rezistam atacurilor. Am facut progrese mari fata de anul trecut si suntem intr-o postura in care putem sa atacam prima pozitie. Va urma o zi interesanta si suntem pregatiti sa dam totul”, a spus Paddon, citat de autostiri.ro.

Neuville (#3 Noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, si-au pastrat sansele la locul secund in clasamentul pilotilor, dupa o evolutie buna si o victorie pe speciala Valla16.

“A fost aproape o zi aproape perfecta. Am ales gresit pneurile pentru primele probe cand am crezut ca versiunea soft nu este foarte potrivita pentru conditiile de pe speciale, dar acum vad ca ar fi meritat sa-mi asum riscul. Important este ca suntem in lupta si pe probele de dupa amiaza lucrurile au mers mult mai bine. Nu vom renunta pana la final si sper sa ne clasam si aici pe podium”, a spus Neuville, citat de autostiri.ro.

Sordo (#20 Noua generatie i20 WRC) si Marc Martí, copilotul sau, au avut o zi mult mai buna decat cea de vineri si au recuperat timp dupa penalizarea primita. Echipajul spaniol a urcat pana pe locul 5 in clasamentul raliului si vrea sa-si consolideze aceasta pozitie in ultima zi.

“A fost o zi mult mai buna dupa penalizarea de 20 de secunde primita vineri. Stiam ca putem tine ritmul cu pilotii din fata asa ca astazi am atacat permanent. Ne-am intrat repede in ritm si am avut incredere in masina. Sunt sigur ca putem face o figura frumoasa si pe ultimele probe de duminica”, a spus Sordo, citat de autostiri.ro.

Cu trei modele din Noua generatie i20 WRC in top cinci, Hyundai Motorsport se afla intr-o pozitie buna de a obtine primul podium din Raliul Australiei. Dupa cel mai bun sezon din istorie, echipa vrea sa termine intr-o nota pozitiva la Raliul Australiei.

“Se anunta un final foarte interesant de sezon. Competitia pentru locul secund in clasamentul pilotilor este foarte stransa si cred ca sunt sanse mari ca totul sa se decida in Power Stage. Duminica avem cinci probe speciale si desigur ca ne dorim sa terminam pe podium aici. Tinand cont ca sunt doar 12 secunde intre pilotii din top trei vom incerca sa facem totul pentru a castiga”, a spus Michel Nandan, directorul echipei, citat de autostiri.ro.

In prima bucla de duminica sunt programate doua probe mai scurte – Settles Reverse (6,2 km) si Wedding Bells (6,44) plus speciala Bucca de aproape 32 km. Cele doua probe scurte vor fi parcurse inca o data dupa amiaza, ultima dintre ele avand si rol de Power Stage.

CLASAMENT GENERAL – ZIUA a 2-a – Raliul Marii Britanii 2016
A. Mikkelsen / A. Jager (Volkswagen Polo R WRC) 2:15:06.2
S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +2.0
H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +12.0
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +33.8
D. Sordo / M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +59.2
M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +1:00.6
E. Camilli / B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +1:21.7
O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +2:19.9
L. Bertelli / S. Scattolin (Ford Fiesta RS WRC) +4:56.6
E. Lappi / J. Ferm (Škoda Fabia R5) +5:22.7

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri