BMW la Concursul de Eleganţă Sinaia 2015 – 40 de ani BMW Seria 3

| 29 iunie 2015 | 0 Comments

Un automobil clasic de succes printre modele de epocă: BMW, în calitate de partener al Concursului de Eleganţă Sinaia 2015, a marcat aniversarea a 40 de ani de BMW Seria 3. Concursul dedicat automobilelor de epocă este cel mai important eveniment dedicat automobilelor de epocă în acest an, beneficiază de un decor deosebit – domeniile Palatului Peleş, şi de patronajul MS Regele Mihai I al României.

„Acest parteneriat ne onorează, suntem mândri să putem fi parte într-un proiect încărcat de tradiţie, care beneficiază de o participare valoroasă, un decor remarcabil şi parteneri de marcă. Ne bucurăm să putem prezenta aici şi puţin din istoria mărcii. Putem astfel marca încă o dată 40 de ani de la debutul BMW Seria 3, un model esenţial al mărcii,” a declarat Alexandru Şeremet, manager de comunicare BMW Group România, citat de Autostiri.ro.

Aflat la cea de-a şasea generaţie, BMW Seria 3 este cel mai de succes model al mărcii. În prezent mai bine unul din patru modele vândute la nivel global este un Seria 3. Cu tracţiune spate, distribuţia perfectă de mase 50:50 şi motorizări de excepţie, BMW Seria 3 a fost mereu un etalon în segment pentru plăcerea de a conduce.

Mai mult, în concursul oficial a fost înscris şi un model BMW 1602, cel care a fost considerat predecesorul linie de modele BMW Seria 3. BMW 1602 a fost dezvoltat la propunerea celebrului Max Hoffman, cel care se ocupa de la importurile mărcii în Statele Unite. Acesta a recunoscut potenţialul pentru un sedan cu două uşi, sportiv şi accesibil. Modelul era bazat de o versiune a celebrului motor al mărcii M10, dezvoltat de Alex von Falkenhausen, cu un bloc cu patru cilindrii în linie. Acesta avea să fie, în diverse versiuni îmbunătăţite de-a lungul vremii, unul din cele mai longevive modele ale vremii. Dezvoltat în perioada în care şef de design al mărcii era Wilhelm Hofmeister, BMW 1602 prezintă multe din detaliile moderne de design BMW, precum integrarea farurilor rotunde în grila, linia mediana de contur sau celebra curbă „Hofmeister” a montantului C.

Concursul de Eleganţă de la Sinaia este organizat, ca în fiecare an, de Retromobil Club România (R.C.R.), sub înaltul patronaj al MS Regele Mihai I al României şi cunsprijinul Primăriei Sinaia şi al Muzeului Naţional Peleş. În forma modernă, evenimentul se află la a cincea ediţie.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Classic cars, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Premiera mondială la Salonul Auto Caravan din Düsseldorf: Volkswagen Grand California

Volkswagen Autovehicule Comerciale va prezenta în premieră mondială la Salonul Auto Caravan din Düsseldorf (24 august - 2 septembrie) noul...

Închide