spot_img

Alex Filip începe sezonul din TER cu un podium la Transilvania Rally

Cu un program de minim 3 etape în acest sezon în competiția europeană TER (Tour European Rally), Alex Filip și Bogdan Iancu au terminat pe podium la Transilvania Rally, prima cursă din 2017 și și-au atins obiectivul propus.

După ce anul trecut a fost cel mai bine clasat pilot român din Campionatul European de Raliuri, Alex Filip a început sezonul 2017 în Tour European Rally (TER), o competiție continentală de raliuri în care sunt incluse 6 dintre cele mai spectaculoase raliuri din Europa.

Alex Filip și Bogdan Iancu au luat startul la Transilvania Rally, prima etapă din TER, cu modelul Renaul Clio R3T preparat de echipa Turbotechnics. Pilotul Orange a avut un început bun pe primele probe din Transilvania Rally și a terminat fiecare probă specială programată în prima zi a cursei în top 3.

“A fost o vreme schimbătoare și m-am bazat foarte mult pe aderența oferită de anevelopele Michein Pilot Sport R11. Am redus puțin ritmul pe una dintre probele mele preferate și adversarul nostru direct, Adrian Răspopa, ne-a prins în off-side. Pe speciala de noapte am avut o mică problemă de vizibilitate din cauza ledurilor mult prea puternice, cele care îmi semnalizează când să schimb treptele de viteză, și am pierdut și aici timp prețios. După prima zi suntem pe locul trei în Trofeul 2WD al Tour European Rally, la mai puțin de 10 secunde de locul 2, așa că vom lupta până la final”, a spus Alex Filip, după prima zi din Transilvania Rally, citat de autostiri.ro.

Din păcate, pe prima specială a zilei de sâmbătă, Alex Filip a atacat prea devreme o intersecție și a lovit o rigolă de scurgere și a strâmbat o jantă. “Am făcut o pană lentă și am pierdut timp mult față de adversarii direcți. În aceste condiții am decis să nu mai riscăm nimic pentru că un podium în etapa de debut din TER ne ajută mult în economia participării noastre la un sezon aproape complet în competiția europeană”, a continuat Alex Filip, citat de autostiri.ro.

Susținut din parcul de service și de Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al echipei Dinamo, Alex Filip a terminat Transilvania Rally pe super speciala din oraș unde au asistat mii de spectatori. “A fost un raliu frumos, bine organizat și foarte solicitant din cauza alternării mari între zonele de uscat, umed și murdare. M-am simțit însă foarte bine la volan și mă bucur că am reușit să plecăm acasă cu puncte importante. Încercăm să terminăm sezonul pe podium în Trofeul 2WD din TER și aici am făcut primul pas. Vreau să felicit întreaga echipă de organizare și sper să revenim și în 2018”, a mai adăugat Alex Filip.

Pentru Alex Filip și Bogdan Iancu următoarea etapă din TER la care vor lua startul este Rallye Liezen în Austria, dar până atunci vor concura și în Romania Rally Challenge, etapa internațională de la Sibiu.

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt susținuți in 2017 de Orange, Renault, Rombat Batteries, Michelin si de partenerii tehnici – Isostar prin nutrivita.ro,  RunningMag.ro, Hotel Hilton Sibiu, Ludicass Traduceri si Automobil Clubul Român.

Sursa si imagini:  comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri