spot_img

WRC. Solberg conduce Raliul Japoniei la jumătatea primei zile, Loeb e pe şapte

Norvegianul Petrer Solberg conduce Raliul Japoniei, după primele cinci super speciale desfăşurate. Pilotul Citroen are un avans de peste zece secunde în faţa urmăritorului său, francezul Sebastien Ogier. Francezul a încheiat primul primele două probe disputate aseară pe stadionul din saporo, însă a pierdut în această dimineaţă bătălia cu Solberg. Liderul clasamentului general, Sebastien Loeb se află abia pe poziţia a şasea, la 36 de secunde de Solberg.

SS1, SS2 – Saporo 1, 2 (1,57km) Primele două speciale ale zilei, desfăşurate pe stadionul olimpic din Saporo, au fost adjudecate de către pilotul Citroen Junior, Sebastien Ogier. Francezul a fost urmat îndeaproape de către Sordo şi Latvala, în prima specială respectiv Raikkonen şi Hirvonen în cea de-a doua. Liderul clasamentului mondial, Sebastien Loeb a încheiat de fiecare dată cu al cincilea timp.

SS3 – Iwanke Long 1 (26,9km) Solberg a fost cel mai rapid pe cei peste 26 de kilometrii ai probei, depăşindul pe Ogier cu 3,2 secunde. Ogier încheie pe doi, însă se menţine pe prima poziţie la general. Podiumul probei a fostcompletat de pilotul Citroen, Dani Sordo. Loeb a avut din nou o prestaţie slabă încheind cu cel de-al şaselea timp. „Nu înţeleg ce se întâmplă! Oricât de mult aş încerca să ţin maşina pe linia corectă nu reuşesc”, a declarat Loeb la finalul probei.

SS4 – Sikot 1 (27,7km) A adus schimbarea liderului la general în Raliul Ţării Soarelui Răsare. Solberg a fost din nou cel mai rapid şi a trecut în faţa lui Ogier la general, cu un avans de 8,5 secunde faţă de acesta, chiar dacă norvegianul a mărturisit că nu se simte deloc bine, el acuzând stări de febră. Jari Latvala încheie proba cu cel de-al doilea timp, iar Dani Sordo a fost al treilea.

SS5 – Koyka 1 (3,5km)Ultima a primei părţi a zilei a fost adjudecată de către fratele lui Peter Solberg, Henning. Hirvonen, Peter Solberg, Latvala şi Loeb i-au urmat acestuia.

A fost o dimineaţă superbă! Am fost rapid, dar cred că pot fi şi mai rapid de atât. Sunt fericit că mă aflu în această postură chiar dacă nu mă simt foarte bine. Când pleci pe specială uiţi de tot şi te concentrezi pe ce ai de făcut” – Peter Solberg.

Nu reuşesc să îmi găsesc ritmul! Am încercat să forţez cât mai mult dar pur şi simplu nu merge. Poate e de vină suprafaţa, poate eu, pur şi simplu nu ştiu!” – Sebastie Loeb.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri