Un raliu bun este un raliu sigur!

| 4 septembrie 2019 | 0 Comments

,,Un raliu bun este un raliu sigur!” Acesta este de ani de zile sloganul Raliului Iasului! Organizatorii raliului, impreuna cu reprezentantii FRAS, au pus un accent deosebit si in acest an pe siguranta participantilor la etapa a VI-a a Campionatului National de Raliuri Dunlop, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Astfel, impreuna cu directorul sportiv FRAS, Ioan Badiu, cu directorul sportiv al evenimentului, Laurentiu Oros, organizatorii Raliului Iasului 2019 au programat mai multe actiuni menite sa intareasca securitatea sportivilor prezenti la acest eveniment.

Miercuri, de la ora 15.00, a fost inspectata Unitatea de Primire Urgente (UPU), din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi, cea mai mare unitate medicala din Moldova. Aici, impreuna cu sefa UPU SMURD, prof. dr. Diana Cimpoesu, au fost verificate cerintele din caietul de sarcini al organizatorilor. Mai exact este vorba despre o serie de masuri specifice, sala de operatii destinata raliului, personal specializat suplimentar, rezerve de sange etc.

La acest capitol, prof. dr. Diana Cimpoesu, impreuna cu organizatorii Raliului Iasului, dar si cu primarul Mihai Chirica, au facut un apel la oameni sa mearga la Centrul de Transfuzii Sanguina si sa doneze sange.

„Facem un apel catre toti cei care iubesc viata si motorsportul sa faca un efort prin care pot salva viata unor semeni. Ii rugam sa mearga la Centrul de Transfuzie Sanguina si sa doneze sange in numele Raliului Iasului. Este o criza acuta de sange la nivelul judetului Iasi si doar impreuna putem rezolva aceasta criza”, a declarat Claudiu Butucel, director de organizare Raliul Iasului 2019, citat de autostiri.ro.

„Nu este o incercare de a brandui evenimentul, dar chiar este o mare penurie de sange in Iasi si probabil in tara. Este un mesaj pe care il adresam tuturor oamenilor care vor participa la acest eveniment. Raliul se poarta in competitii nu pe strazi. O mare parte dintre beneficiarii sangelui pe care il veti dona sunt cei care devin victime din cauza lipsei unei infrastructuri rutiere solide, de care nevoie Romania, in prezent”, a fost apelul sincer facut de primarul Mihai Chirica, citat de autostiri.ro.

Tot miercuri, în zona Verificarilor tehnice s-a organizat un briefing cu personalul medical (ISU si UPU) prezent pe probele speciale ale raliului. La aceasta intalnire, o masina de raliu, o persoana echipata de concurs au fost prezentate personalului medical.

De asemenea, tot din dorin]a de a intari securitatea sportivilor prezen]i la Raliul Iasului 2019, joi, de la ora 21.00, se va organiza un briefing cu intermediarii sefilor probelor speciale. „Organizatorii s-au implicat mult si pe partea de securitate. Au un sprijin important aici din partea tuturor. Ca regulament, de cateva etape am suplimentat numarul de arbitri pe traseu, vor fi din 2 in 2 kilometri, organizatorul s-a conformat imediat la aceasta regula, desi este putin mai costisitoare. Concurentii sunt si monitorizati prin GPS. Lucram mult si ne preocupa intai de toate siguranta sportivilor. Noi speram sa nu avem nevoie de acel elicopter pregatit de organizatori pentru aceasta etapa de la Iasi”, a declarat si Danny Ungur, vicepresedinte FRAS, citat de autostiri.ro.

Raliul Iasului este organizat de Clubul XS Motorsport Iasi, impreuna cu Primaria Municipiului Iasi si este a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv.

Credit foto: Iulian Idriceanu

Sursa: comunicat remis autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
A doua ediție Turul Colinelor, 12-13 iunie 2021

Competiția ciclistă este organizată sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu RoadGrandTour.

Închide