Ultimul asalt pentru Napoca Rally Academy!

| 17 octombrie 2019 | 0 Comments

Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop din acest an se încheie la finalul acestei săptămâni cu Raliul Braşovului. TESS Rally va avea la start 59 de echipaje, dintre care 45 vor concura în CNRD, 13 în CNRD 2, iar un echipaj în competiţia rezervată vehiculelor istorice. Echipa clujeană, Napoca Rally Academy, va participa la ultima etapă internă a sezonului cu trei echipaje, Simone Tempestini/Sergiu Itu (Hyundai i20 R5), Mihnea Mureşan/Alina Pop (Peugeot 208 R2) şi Andrei Mitre/Robert Maior (Dacia Sandero), toate angrenate în lupta pentru titlu.

„Ne bucură revenirea Braşovului în calendarul intern, un raliu de macadam, unul dintre cele mai frumoase din România. Vor fi probe noi, dar şi tradiţionala Săcele – Azuga, un raliu care are tot ce este nevoie pentru a încheia un campionat foarte interesant. Noi, Napoca Rally Academy, vom fi în formulă redusă, cu trei echipaje care individual au mize extrem de importante. Simone porneşte cu prima şansă la titlu, trebuie să puncteze la Braşov, dar cu siguranţă el nu se va mulţumi cu atât şi va dori să câştige raliul. Aşa că va fi un sfârşit de săptămână interesant pentru el.

Mihnea a câştigat deja clasa, dar e foarte aproape de a realiza dubla, mai exact de a cuceri titlul şi la două roţi motrice. Ar fi o performanţă foarte mare. Trebuie să ne amintim că Mihnea este probabil singurul pilot care de la debut şi până acum a câştigat în fiecare an un titlu. Andrei şi Cristi Sugar au o luptă foarte frumoasă la Cupa Dacia şi va fi interesant de urmărit evoluţia lor. Ne punem speranţa că la titlurile deja adjudecate se vor mai adăuga câteva în weekend, iar Napoca Rally Academy va fi cât mai sus posibil şi în acest an”, a punctat Marco Tempestini, coordonatorul Napoca Rally Academy. Norbert Maior şi Francesca Maior sunt campioni naţionali la juniori şi la clasa RC5, în timp ce Mihnea Mureşan şi-a asigurat titlul la clasa RC4.

Simone Tempestini este foarte aproape de a cuceri al patrulea titlu de campion naţional absolut

„Ultima etapă a sezonului va fi una foarte importantă pentru noi, decisivă în privinţa titlului. Majoritatea probelor sunt noi şi destul de dificile. Este un raliu pe care, în această configuraţie, nu l-am parcurs de multă vreme. La ultimele ediţii la care am luat startul pe macadamul de la Braşov m-am simţit foarte bine. Vom încerca să mergem şi de această dată cât putem de bine, fără să ne asumăm riscuri stupide, mai ales că săptămâna viitoare avem şi etapa din Spania a Campionatului Mondial, unde vrem să avem un parcurs cât mai bun. Aşadar, Braşovul ne va ajuta foarte mult şi în privinţa  participării noastre internaţionale, vor fi nişte teste de folos. Trebuie să ne păstrăm concentrarea la cel mai înalt nivel pe toată durata raliului”, a precizat Simone Tempestini, care a câştigat ultimele patru ediţii ale raliului de la Braşov, citat de autostiri.ro.

Braşov TESS Rally 2019 propune 8 probe speciale, cu un total de 119,27 km, trei dintre acestea vor fi parcurse mâine, atracţia zilei fiind Colina Rally Show, care se va desfăşura pe serpentinele Colinei Universităţii, iar ziua de sâmbătă programează cinci „speciale”, proba finală de la Râşnov (PS8 Glejeria 3) fiind şi Power Stage-ul raliului.

Partenerii Napoca Rally Academy sunt Banca Transilvania, OMV MaxxMotion, De Longhi, Leaseplan, P1, Visit Cluj-Napoca, Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj şi Europa FM.

Credit foto: Szabo Attila

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Emil Ghinea castiga prima editie a Trofeului Valea Uzului – Darmanesti

ACS Rally Spirit a organizat in acest an, in premiera, Trofeul Valea Uzului - Darmanesti, in perioada 7-8 august 2020....

Închide