Transylvania Classic 2021, 12 – 14 august la Sibiu

| 29 iunie 2021 | 0 Comments

O nouă ediție Transylvania Classic 2021 se va desfășura între 12 și 14 august la Sibiu

Între 12 și 14 august 2021, orașul Sibiu va fi din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și al mașinilor electrice, iar pe parcursul celor trei zile, echipajele înscrise în competiția Transylvania Classic și Transylvania Electric vor descoperi un traseu spectaculos și plin de provocări.

Transylvania Classic, competiția dedicată vehiculelor clasice și vehiculelor electrice, se va desfășura în perioada 12 – 14 august și va include cele mai spectaculoase drumuri din județul Sibiu. În cele trei zile de concurs concurenții vor parcurge peste 400 de kilometri descoperind locuri de poveste din județ.

Raliul de regularitate dedicat mașinilor istorice și mașinilor electrice face parte și anul acesta din calendarul Internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA)

Raliul de regularitate dedicat mașinilor istorice și mașinilor electrice face parte și anul acesta din calendarul Internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), alături de alte evenimente prestigioase din întreaga lume, la eveniment putând însă lua startul atât șoferi amatori, cât și piloți profesioniști.

„Mă bucur că am reușit să înscriem din nou evenimentul nostru în calendarul FIVA și că putem promova orașul Sibiu în rândul pasionaților de mașini clasice. Încă nu am definitivat tot programul evenimentului, dar, la fel ca și anul trecut, acesta va fi adaptat la prevederile care vor fi în vigoare la data desfășurării evenimentului. Este o competiție deschisă tuturor și sper să vedem cât mai multe echipaje la start”, a spus Sorin Itu, organizatorul Transylvania Classic.

Concurenții se pot înscrie pe site-ul oficial https://www.transylvaniaclassic.com/, iar la categoria Transylvania Classic vehiculele sunt împărțite pe categoriile B,C,D,E,F,G și H în funcție de anul de fabricație al mașinii între 1900 și 1990. De asemenea, va exista, la fel ca și la alte mari competiții internaționale, categoria Young Timer pentru mașini produse după 1991.

La categoria Transylvania Electric se pot înscrie echipaje cu orice model de mașină electrică

La categoria Transylvania Electric se pot înscrie echipaje cu orice model de mașină electrică, indiferent de anul de fabricație, obiectivul principal fiind de a promova acest tip de mobilitate.

„În fiecare an încercăm să aducem lucruri noi care să atragă cât mai mulți pasionați de mașini clasice și electrice la Sibiu. Vom face toate pregătirile pentru a avea un raliu sigur și în același timp să oferim o experiență frumoasă participanților și pasionaților care urmăresc evenimentul de pe margine la fel ca și până acum”, a mai spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Transylvania Classic 2021 se desfășoară în perioada 12 – 14 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Transylvania Classic 2021 este o competiție dedicate mașinilor clasice și electrice susținută de Orange.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Classic cars, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide