spot_img

Top 10 Race Car – No 9!

Maşinile de cursă nu sunt simple maşini! Ele sunt piese de colecţie, sunt adevărate diamante pe patru roţi şlefuite pentru un singur scop: să învingă! Performanţele acestora au fost gândite şi îmbunătăţite în ani şi ani de teste şi competiţii.

Dar, cu toate acestea, uneori sunt atât de reuşite încât mulţi dintre noi uităm pentru ce au fost create. Văzute prin ochii celor neiniţiaţi, performanţele acestora pot fi extrem de uşor trecute în plan secund. Oricum le-am privi, din punct de vedere sportiv sau estetic, acestea rămân adevărate opere de artă pe patru roţi.

Noi cei de la auto24bv.ro am încercat, fără a avea pretenţia de a şi reuşi ,să creem un Top 10 al acestora, privindu-le atât din punct de vedere sportiv cât şi estetic.

9. 1969 Dodge Daytona

Dodge Daytona a fost considerat, la momentul lansării sale, în 1969, maşina perfectă din punctul de vedere al aerodinamicii. Cu o viteză maximă de  330km/h şi o forţă de apăsare pe partea din faţă dublă, faţă de cea din spate, maşina era un adversar de temut în curse.

Maşina a câştigat titlul în Nascar în 1970, triumfând încă de la cursa de debut şi a devenit după un lung şir de victorii o maşină legendară pentru competiţia de peste Ocean. De asemenea maşina a fost prima care a depăşit bariera de 200 de mile pe oră în aceeaşi competiţie.

Reputaţia care a căpătat-o de-a lungul timpului a transformat maşina într-un star de cinema, modelul Dodge Daytona fiind unul din actorii principali din Truck Turner (1974).

Vezi şi alte topuri auto24bv.ro:

Top 10 Concept car!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,113FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri