spot_img

Top 10 Race Car – No 4!

Maşinile de cursă nu sunt simple maşini! Ele sunt piese de colecţie, sunt adevărate diamante pe patru roţi şlefuite pentru un singur scop: să învingă! Performanţele acestora au fost gândite şi îmbunătăţite în ani şi ani de teste şi competiţii.

Dar, cu toate acestea, uneori sunt atât de reuşite încât mulţi dintre noi uităm pentru ce au fost create. Văzute prin ochii celor neiniţiaţi, performanţele acestora pot fi extrem de uşor trecute în plan secund. Oricum le-am privi, din punct de vedere sportiv sau estetic, acestea rămân adevărate opere de artă pe patru roţi.

Noi cei de la auto24bv.ro am încercat, fără a avea pretenţia de a şi reuşi ,să creem un Top 10 al acestora, privindu-le atât din punct de vedere sportiv cât şi estetic.

4. 1997 Mercedes Benz CLK GTR

Mercedes AMG a construit iniţial acest model exclusiv pentru FIA GT Championship. Dar după succesul de pe pistă nemţii au modificat câteva modele şi pentru a fi conduse pe stradă.

După un sezon de succes în 1997, când şi-a bătut principalele rivale, Opel şi Alfa Romeo, maşina a fost upgradată, devenind CLK LM, pentru a concura în cursa de 24 de ore de la Le Mans din ’98.

Modelul era propulsat de un uriaş motor V12 de 6.0 litrii, ce dezvolta 630 de cai, amplasat în partea din spate a cockpit-ului, construit în întregime din fibră de carbon. Varianta CLK LM a primit un motor nou V8 ce dezvolta 600 de cai şi putea propulsa maşina până la 335km/h.

Vezi şi alte topuri auto24bv.ro:

Top 10 Concept car!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,331FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri