spot_img

Top 10 Race Car – No 1!

Maşinile de cursă nu sunt simple maşini! Ele sunt piese de colecţie, sunt adevărate diamante pe patru roţi şlefuite pentru un singur scop: să învingă! Performanţele acestora au fost gândite şi îmbunătăţite în ani şi ani de teste şi competiţii.

Dar, cu toate acestea, uneori sunt atât de reuşite încât mulţi dintre noi uităm pentru ce au fost create. Văzute prin ochii celor neiniţiaţi, performanţele acestora pot fi extrem de uşor trecute în plan secund. Oricum le-am privi, din punct de vedere sportiv sau estetic, acestea rămân adevărate opere de artă pe patru roţi.

Noi cei de la auto24bv.ro am încercat, fără a avea pretenţia de a şi reuşi ,să creem un Top 10 al acestora, privindu-le atât din punct de vedere sportiv cât şi estetic.

1. 1957 Ferrari 250 Testa Rossa

După ce v-am prezentat în zilele trecute cele mai tari nouă maşini de curse ale tuturor timpurilor, iată că a venit vremea să vă arătăm şi numărul unu în topul nostru: Ferrari 250 Testa Rossa.

Modelul este considerat drept cel mai frumos Ferrari al tuturor timpurilor. Cu un număr de doar 22 de automobile fabricate între 1957 şi 1958, 250 Testa Rossa este şi o bijuterie extrem de rară. Valoarea unui astfel de model în prezent este de cinci milioane de dolari.

Numele l-a primit după culoarea pe c are italienii au dat-o capacului ce proteja supapele motorului. Caroseria proiectată de Scaglietti era inspirată din maşinile de Formula 1 ale acelei perioade. Modelul a câştigat cursa de 24 de ore de la Le Mans, în 1958, pilotat de celebrii Olivier Gendebien şi Phil Hill.

Vezi şi alte topuri auto24bv.ro:

Top 10 Concept car!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,317FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri