Team Hydra in lupta pentru IET Formula 24+

| 11 septembrie 2017 | 0 Comments

„Intr-o cursa de karturi, in care miza consta nu doar intr-o experienta de neuitat in Anglia alaturi de adversari cu ani de experienta, dar si in descoperirea unor lucruri noi, se alatura echipa Hydra, formata din membrii de liceu dar si coordonatori puternici, echipa cu un potential masiv in aceasta lupta. Haideti sa ii sustinem impreuna pe data de 23 septembrie, in parcarea Centrului Comercial Coresi din Brasov!” este anuntul postat pe pagina de socializare a echipei Team Hydra.

Team Hydra este o echipa sportiva, formata din elevi cu varste de liceu, care concureaza pentru un loc in finala din Anglia din octombrie 2017.

Ce competitie? Vorbim despre IET Formula 24+ , o cursa de karturi care are loc pe 23 septembrie 2017 la Coresi Shopping Center Brasov pentru prima data in Romania. In aceasta faza 3 echipe de la Colegiul National de Informatica „Grigore Moisil ” Brasov vor arata tot ce au mai bun, de la masina pana la strategia de cursa.

„Totul a inceput in semestrul al doilea al acestui an cand am aflat despre acest proiect. Cuvinte precum curse, masini, proiectare si altele i-au atras rapid pe elevii pasionati. Prima etapa a fost cea teoretica unde cei de la Siemens ne-au predat de la electronica la aerodinamica pana la proiectare 3D si au continuat sa ne indrume. Apoi au venit kit-urile, toata lumea a fost foarte entuziasmata sa vada piesele si mecanismele pe care le-am studiat in forma fizica,”a declarat Grăsune Alexandru Mihai, pentru autostiri.ro

„Dupa cateva asamblari dezasamblari si reasamblari masinile se apropie de forma lor pentru cursa. Pe parcurs, am inteles ca, pentru a face performanta nu este suficient doar sa urmezi niste instructiuni , ci trebuie sa faci ceva si cu capul tau. Unul dintre acestea a fost caroseria masinii, unde noi am venit cu ideile noastre si am obtinut un rezultat placut.

Prima data ne-am pus ideile pe hartie, dupa care am folosit software-ul produs de cei de la Siemmens. Dar nu am fost numai noi elevii: cei de la Siemens care ne-au indrumat de la inceput pana la sfarsit , Fondul Stiintescu a adus proiectul in Romania, iar Universitatea Transilvania ne-au pus la dispozitie spatiul de lucru,” a precizat pentru autostiri.ro Mihai Pop Alina Anca.

În proiectul pilot INFO CAR RACE, 30 de liceeni de la Colegiul Național de Informatică “Gr. Moisil” Brașov au lucrat în echipe la asamblarea a 3 mașini electrice funcționale pe baza unor kituri speciale.

Fiecare echipă este coordonată de profesori ai liceului – Manuela Șerban, Laura Nițulescu, Monica Schiller și Titu Mastan, iar îndrumarea tehnică e făcută de specialiști din cadrul companiei Siemens Industry Software şi studenţi ai echipei BlueStreamline din cadrul Universităţii Transilvania. Procesul de construire a maşinilor electrice este ghidat de profesorul universitar Mihai Comşiţ şi managerul companiei Siemens Industry Software, Cristi Irimia, conform fundatiacomunitarabrasov.ro.

Finanțarea oferită de Fundația Comunitară Brașov prin programul Fondul Științescu se este în valoare de 12.000 lei.

Parteneri la proiect: Romanian-American Foundation, Benchmark Electronics România, Viessmann, TURIST INFO.ro, Hastag Kiwi și Federaţia “Fundaţiile Comunitare din România” (F.F.C.R.).

Recent, echipele au testat karturile pe circuitul MasterKart Ghimbav performantele carturilor. cateva date tehnice: lungimea maxima de 2,8 m, latimea si inaltimea de 1,2 m, un motor electric de 24 de volti.

Va asteptam pe 23 septembrie 2017 sa sustinem participarea echipei team Hydra la IET Formula 24+.

Multa bafta!

Un material realizat cu ajutorul lui Panaite Cristian. Multumim!!!

Imagine preluate de pe pagina Team Hydra.


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Transalpina Challenge: 94 de piloți la start

Emil Nestor poate deveni, în premieră, campion național la viteză în coastă, iar pentru asta mai are nevoie de un...

Închide