Swift Cup debutează în această săptămână la Raliul Argeşului

| 24 iunie 2020 | 0 Comments

După anunțul de săptămâna trecută, competiţia monomarcă care a debutat în 2013 și a fost un punct de referință al raliurilor din România, ,,Cupa Suzuki”, și-a schimbat denumirea în acest an, devenind ,,Swift Cup”. Aşadar, echipajele care pornesc în sezonul 2020 al Campionatului Naţional de Raliuri Betano la bordul modelul Swift Sport se vor alinia la start în noua cupă monomarcă Swift Cup.

Startul competiției se dă zilele viitoare, în perioada 26-27 iunie, la Pitești, acolo unde este programat Raliul Argeșului Catena, competiție desfășurată pe asfalt. În 2019, etapa argeşeană a reprezentat debutul modelului Swift Sport pe frumoasele probe speciale din întreg judeţul Argeş. Raliul Argeşului 2019 a fost prima etapă în sezonul trecut al Campionatului Naţional de Raliuri, eveniment care a revenit cu mare fast după 9 ani de absenţă, fanii piteşteni şi cei din împrejurimi având un răspuns impresionant la invitaţia organizatorilor de a fi prezenţi pe marginea probelor speciale. Bogdan Vrabie şi Levente Csegzy au fost performerii ediţiei din 2019 în Cupa Suzuki, cei doi impunându-se în clasamentul rezervat modelelor Swift Sport, reuşind să obţină şi a doua poziţie în cadrul clasei RC5.

Raliul Argeşului este o cursă specială în acest sezon, fiind cea de-a 20-a ediţie a competiţiei. Raliul va fi împărţit în două zile de concurs, având parte de probe speciale programate în zona Câmpulung Muscel, dar şi pe celebra secțiune a Transfăgărășanului din judeţul Argeş, suma totală a kilometrilor ce urmează a fi parcurşi contra cronometru fiind 105.

Ca noutate absolută pentru România, clubul organizator, DTO Rally, a pregătit o transmisie live pe durata întregului eveniment, astfel încât fanii motorsportului să poată fi cât mai aproape de favoriţii lor. Din cauza restricțiilor cauzate de COVID-19, accesul spectatorilor nu este permis pe probele speciale, transmiterea în direct a momentelor importante ale cursei fiind soluția organizatorilor pentru fanii dornici să urmărească Raliul Argeșului 2020.

Programul de transmisiuni al Raliului Argeșului 2020 va fi următorul:

Vineri, 26 iunie:

  1. 16:20 – Startul festiv
  2. 17:15 – Proba specială ”Godeni1”
  3. 18:20 – Regrupare
  4. 18:40 – Proba specială ”Godeni2”

Sâmbătă, 27 iunie:

  1. 12:10 – Proba specială ”Transfăgărășan”
  2. 15:15 – Festivitatea de premiere

Un număr de șase echipaje se vor afla la startul cupei monomarcă în debutul sezonului, pe probele speciale ale Raliului Argeșului: Alex Ardelean va fi însoțit de Horațiu Baltador, Dănuț Budai îl va avea în dreapta pe tatăl său, Lucian, în timp ce Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă continuă colaborarea de succes. Trei echipaje vor porni, în premieră, în Swift Cup: Bogdan Gheorghiu, secondat de fiul său, Andrei, Paul Popa împreună cu Levente Csegzy și Gabriel Stoian, alături de copilotul său, Mihai Căpeț.

Dănuț Budai, vicecampion al cupei monomarcă în 2019: ”După o pauză atât de lungă, suntem nerăbdători să ne întoarcem pe probele speciale. Suntem încrezători că putem duce o luptă frumoasă cu adversarii noștri și sperăm ca totul să decurgă conform așteptărilor noastre. Mulțumim tuturor celor care ne fac posibilă participarea. Baftă tuturor concurenților!”

Bogdan Talașman, ocupant al podiumului în 2019: „Sunt bucuros că putem reîncepe campionatul după atâtea momente de incertitudine și după atâtea luni de așteptare. Sper să avem parte de dueluri cât mai frumoase în cadrul cupei și vreau sa felicit organizatorul și concurenții pentru efortul pe care îl depun pentru a ne alinia la startul fiecărei etape.”

Alex Ardelean, câștigător al cupei în 2014: ”Deși nu știam dacă anul acesta o să mai participăm sau pe ce mașină vom fi la start, am reușit înainte cu o săptămână să găsim soluții și să fim prezenți. Dacă la începutul lui 2020 am fost 100% că o să participăm pe o mașină mai puternică, din cauza celor întâmplate ne-am hotărât să rămânem cu picioarele pe pământ și ancorați în realitate, luând decizia să concurăm tot pe Suzuki Swift. Deși nu am apucat să facem niciun kilometru de antrenament și Raliul Argeșului îl luăm ca un antrenament, obiectivul nostru este să ștergem tot ce a fost în 2018-2019, să pilotăm cât mai corect și să câștigăm clasa 9.”

Paul Popa, debutant în Campionatul Național de Raliuri: „Mă bucur să pot face un pas mare de la Rally2 în CNR alături de Laszlo Csegyz și să fim la startul primei etape, Raliul Argeșului. Chiar dacă este o perioadă grea pentru mulți piloți referitor la bugetele din acest an, noi am reușit să facem o revizie totală la Suzuki cu ajutorul sponsorului principal, Ludco Service, mai exact Tata. Suntem încrezători că putem face o impresie bună la toate categoriile la care vom participa: Debutanți, Juniori, Cupa Swift şi RC5. Urăm succes tuturor participanților!”

Mihai Căpeţ, simpaticul copilot al echipajului #443: „Mă bucur să mă pot afla  la startul primei etape, Raliul Argeșului, raliul meu de casă, alături de Gabi. Ne propunem să mergem cât mai bine posibil, să facem spectacol şi să ne distrăm cât mai mult la bordul modelului Swift Sport. Urăm succes tuturor colegilor şi să ne vedem cu bine la final!”

În 2020, partenerii Swift Cup sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum și RallyMax.ro.

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Clasament Raliul Clujului după prima zi!

Sebastian Barbu este lider după prima zi la Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator. Pilotul sibian, secondat de Bogdan...

Închide