Start in cel mai asteptat eveniment auto din Romania!

| 5 septembrie 2019 | 0 Comments

Joi, 5 septembrie, a debutat editia 2019 a celui mai asteptat eveniment auto din Moldova! Raliul Iasului, a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, a debutat joi cu verificarile tehnice initiale, dupa care a urmat sesiunea de shakedown de la Barnova. Seara este programata fotografia oficiala pe scarile de la Palas, in timp ce startul festiv este programat pentru ora 20.30, pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant.

Raliul Iasului va aduna la start 68 de echipaje. Simone Tempestini, Vali Porcisteanu si Dan Girtofan nu lipsesc de la cea mai asteptata intalnire cu macadamul. Dupa ce anul trecut, au devenit campioni nationali chiar la Iasi, Simone Tempestini si Sergiu Itu se afla pe pozitia a treia, cu 133,8 puncte, fiind depasiti de echipajele Vali Porcisteanu/Dan Dobre (Citroen C3 R5) si de Dan Girtofan/Tudor Marza (Skoda Fabia R5). Porcisteanu, cu 143 de puncte, a revenit in pozitia de lider dupa etapa de la Sibiu, in timp ce Girtofan a urcat pe locul secund la general, cu 141,2 puncte.

Un total de 10 echipaje vor concura pe R5 in etapa de la Iasi, Campionatul National Rally 2 va avea 12 echipaje la start, in timp ce 3 echipaje din totalul de 68 sunt din cadrul diviziei istorice

Vineri dimineata, de la ora 11.48 debuteaza efectiv Raliul Iasului, cu Proba Speciala de la Cioca Boca. Vor fi parcurse de cate 2 ori PS Cioca Boca si PS Madarjac, urmand ca seara sa fie programata cea mai asteptata proba din intregul calendar al Campionatului National de Raliuri Dunlop (“Monaco al Romaniei”) – Superspeciala de la Rapa Galbena. Pentru aceasta proba, cea mai frumoasa din toate etapele din tara, organizatorii se asteapta la o prezenta record, de peste 20.000 de oameni. Tocmai din acest motiv, au fost luate mai multe masuri pentru a creste securitatea participantilor si a spectatorilor. Organizatorii Raliului Iasului au anuntat ca vor face tot ce este posibil pentru a debloca imediat dupa superspeciala traficul rutier.

,,Ne cerem scuze iesenilor, care nu iubesc motorsportul pentru inconvenientele din traficul rutier. Ii asiguram pe toti ca, impreuna cu autoritatile din domeniu, facem toate eforturile pentru ca perioadele de blocaj in trafic sa fie minime. De aceea, am si decis ca masinile de raliu sa vina pe centura spre Iasi, iar dupa SuperSpeciala de la Rapa Galbena, suntem pregatiti sa eliberam in cel mai scurt timp strazile blocate. Pentru toti cei care iubesc motorsportul, ii asteptam in numar cat mai mare la la Superspeciala de la Rapa Galbena, pentru ca vor avea parte de un spectacol minunat, plin de emotii si adrenalina, oferit de cei mai buni piloti din Romania”, a declarat Dan Codreanu, managerul Raliului Iasului, citat de autostiri.ro.

Restrictii de circulatie

Astfel, in perioada miercuri, 4 septembrie, ora 10.00 – duminica, 8 septembrie, ora 10.00, aleea de acces din fata Palatului Culturii (zona liniilor de tramvai) va fi inchisa traficului rutier.

In intervalul vineri, 6 septembrie, ora 9.00 – sambata, 7 septembrie, ora 6.00, in vederea desfasurarii probei superspeciale, va fi oprita circulatia pe strada Pacurari (tronsonul de la intersectia cu strada Cismeaua Pacurari pana in Piata Mihai Eminescu), strada Anastasie Fatu, strada Gheorghe Lascar, strada Rapa Galbena, strada Garii (tronsonul de la strada Rapa Galbena pana la strada Arcu) si bulevardul Independentei (de la Piata Mihai Eminescu pana la strada Nicolae Balcescu). In zona de desfasurare a superspecialei o alta restrictie va fi valabila miercuri, 4 septembrie, in intervalul orar 22.00 – 24.00, pentru recunoasterea traseului.

Pasajul „Mihai Eminescu” va fi inchis incepand de joi, 5 septembrie, ora 20.00, si pana sambata, 7 septembrie, ora 6.00, in perioada mentionata urmand sa fie montate / demontate separatoarele de sens si sa aiba loc probe ale raliului.

Totodata, vineri, 6 septembrie, in intervalul orar 7.00 – 24.00, parcarea de pe bulevardul Independentei (fosta Romtelecom) va fi inchisa.

Parada masinilor participante la raliu va avea loc joi, 5 septembrie, de la ora 19.45, pe traseul Piata Palat – strada Anastasie Panu – strada Elena Doamna – Targu Cucu – bulevardul Independentei – Piata Mihai Eminescu – strada Gavril Muzicescu – Piata Unirii – bulevardul stefan cel Mare si Sfant (inclusiv zona pietonala). In functie de necesitati se vor putea impune masuri punctuale de oprire a traficului in timpul parade.

Programul Raliului Iasului

Vineri, 6 septembrie

11:48 – PS1 – Cioca Boca (14,85 km)

12:56 – PS2 – Madarjac (24 km)

16:04 – PS3 – Cioca Boca (14,85 km)

17:12 – PS4 – Madarjac (24 km)

20:07 – SS5 – Rapa Galbena (1,9 km)

Sambata, 7 septembrie

09:21 – PS6 – Paun (8,45 km)

10:04 – PS7 – Dobrovat (10,5 km)

10:42 – PS8 – Cioca Boca (14,85 km)

13:00 – PS9 – Paun (8,45 km)

13:43 – PS10 – Dobrovat – Power Stage (10,5 km)

14:51 – Sosirea Festiva pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant – Primaria Iasi

19.00 – Festivitatea de premiere

Raliul Iasului este organizat de Clubul XS Motorsport Iasi, impreuna cu Primaria Municipiului Iasi si este a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv.

Sursa si imagine: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Spa-Francorchamps: opt clasări în puncte pentru BMW M4 DTM în ciuda unui start de sezon dificil

Chiar dacă runda de deschidere a stagiunii nu a fost una uşoară pentru modelele BMW M4 DTM, reprezentanţii BMW au...

Închide