Ssangyong Baja 500 Romania

| 26 aprilie 2017 | 1 Comment

Weekendul 28-30 aprilie 2017 , va gazdui competitia de rally-raid SsangYong Baja 500 Romania , cea de-a doua editie Baja 500 si prima etapa din Campionatul East European Tout Terrain Series 2017 fiind o premiera pentru motorsportul tot-teren din Romania prin complexitatea sa si prin proba speciala de tip “BAJA” , o proba care va fi punctata si in cursele prezentate mai jos :

EAST EUROPEAN TOUT TERRAIN SERIES

1. SSANGYONG BAJA 500 BUCURESTI 28-30 April 2017 www.baja500.ro
2. RALLY GREECE OFFROAD 01-04 June 2017 www.rallygreeceoffroad.gr
3. BAJA BULGARIA 21-23 July 2017 www.baja-bulgaria.com
4. BALKAN BAJA (BULGARIA) 08-10 September 2017 tba
5. BAJA TURKEY 06-08 October 2017 tba
6. BAJA GREECE 03-05 November 2017 http://atlasteamgr.wixsite.com/bajagreece

CAMPIONATUL NATIONAL RALLY RAID
1) SSANGYONG BAJA 500 ROMANIA
2) BAJA TRANSILVANIA
3) BISTRITA RALLY RAID
4) TRANSCARPATIC

Competitia SsangYong Baja 500 Romania se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv , Federatiei Romane de Motociclism,ACSI Italia, EETTS si este organizata de Asociatia Sportiva Cap 180 , in colaborare cu cluburile Corb 44 – Bucuresti si So Moto Racing Team Bistrita.

In cifre, SsangYong Baja 500 Romania inseamna –
– 54 de concurenti inscrisi.
– 80 de vehicule implicate
– 5 Natiuni participante
– 2500 km de off road pentru realizarea road book-ului
– 500 km de proba speciala in un singura zi
– 200 de persoane pentru dispozitiv de siguranta
– 50 de primarii , 3 Judete ( Buzau , Braila, Prahova ) – Tranzit Cursa
– 3 observatori internationali ( Italia,Grecia, Turcia)
– 8 cameramani
– 7 drone
– 20 camera car

La linia de start vor fi prezente vehicule din toate categoriile ce pot participa la curse de rally raid , respectiv auto, moto, buggy, utv, atv si quad, fapt ce garanteza spectacolul competitiei si anume:
– 33 de echipaje auto profi ( din cele 33 de echipaje 10 sunt la clasa UTV _side by side).
– 10 echipaje auto promo.

– 1 echipaj la clasa Buggy.

La clasa PROMO , va exista TROFEUL DUSTER 2017 , destinat iubitorilor Daciei Duster , care vor fi prezenti cu 7 echipaje.

Concursul se va remarca prin caracterul lui international, la start fiind prezenti concurenti straini din Bulgaria, Italia, Spania, Israel. Din Romania vor fi prezente multe echipaje de la cluburi sportive , impatimiti ai Rally Raidului , al motorsportului in general.

Va fi prezenta si Roxana Ciuhulescu, faimoasa prezentatoare a emisiunii PROMOTOR, imaginea Land Rover Romania si FRAS (Federația Romana de Automobilism Sportiv), in calitate de pilot , concurand la categoria PROFI cu un SsangYong Musso, o masina prototip (fosta participanta Dakar) construita speciala pentru Rally Raid , profesionala de TOP .Co-pilotul ei fiind Catherine Lefebvre, una dintre cele mai bune navigatoare italiene, instructor federal international, cu un palmares international impresionant.

Din strainatate vor fi prezente echipaje foarte cunoscute pe plan mondial, echipaje care au participat in anul 2017 la Dakar (Paraguay, Bolivia, Argentina ) de ex: echipajul italian pilot Stefano Marrini, echipajul italian Rickler Ricky sau echipajul Israelian Heymann Raz/Segal Hillel, un motociclist PROFI din Spania -Alex Feliu si multi altii.

Pentru desfasurarea in deplina siguranta a competitiei, fiecare echipaj va avea montate balize GPS furnizate de firma Evo Traking Ploiesti, si urmarite in timp real pe toata perioada desfasurarii concursului. Pe traseu se vor afla 2 ambulante de tip B asigurate de ASISTENTA PARAMED Brasov. Siguranta traseului va fi asigurata de 10 masini de teren pregatite atent pentru astfel de activitati de cluburile Corb44, 2 din parte Rescue 4×4 si inca 6 din partea organizatorului (AS Cap 180).

Totodata, acestea vor fi insotite de arbitri si sportivi de rallyraid care vor monitoriza toate intersectiile traseului de concurs cu drumuri deschise circulatiei publice.

Mai mult, punctele de Control de Trecere si Control Orar, Start, Sosire vor fi asistate si supravegheate de echipaje ale Jandarmeriei si ale Inspectoratelor Judetene de Politie si ISU care au pregatit impreuna cu organizatorii un dispozitiv de siguranta care utilizeaza 200 de oameni .

Echipa Ssangyong Baja 500 București organizează si un concurs de fotografie în parteneriat cu Autostiri.ro pe perioada competiției 28-30 Aprilie 2017. Trei sectiuni, trei premii.

Exista si posibilitatea de a urmari in direct/ online evenimentul, pe site www.baja500.ro

Programul de desfasurare al competitiei SsangYong Baja 500 Romania


Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda CX-5 2021 – conectivitate crescuta

Mazda CX-5 2021 dispune de tehnologia Human Machine Interface (HMI) îmbunătățită pentru un confort mai ridicat și un plus de...

Închide