spot_img

Special. Manu Mihalache: „Mi-am dat seama anul acesta cât de mult contează norocul!”

Pornit la începutul anului drept unul dintre favoriţii la victorie în Campionatul Naţional de Raliuri, Manu Mihalache a fost nevoit să se recunoască învins de către problemele tehnice, parcă mai dese ca niciodată, pe care le-a întâmpinat de-a lungul sezonului.

Înaintea ultimei curse a sezonului, cea de la Iaşi, Manu speră să reuşească să treacă peste toate ghinioanele din acest an şi să încheie competiţia cu bine.

auto24bv.ro: Toată lumea se întreabă ce se întâmplă cu maşina lui Manu de nu mai reuşeşti să închei nici o cursă în ultima vreme…

Manu Mihalache: O să-ţi arăt ambreiajul care a cedat la Arad, o să-ţi arăt şi siguranţa care a sărit la Braşov şi a generat abandonul de aici, sunt probleme pe care nu ai cum să le anticipezi. La Arad, din păcate, pe ultima probă mai amveam vreo opt kilometrii când a cedat ambreiajul. Un ambreaj pe care noi îl schimbasem cu două curse înainte, dar care datorită solicitărilor la care a fost supus în diversele noastre acţiuni colaterale, organizate de partenerul nostru, a cedat. Anul acesta s-au adunat multe uzuri! După Arad am desfăcut diferenţialele şi am găsit un dinte rupt în diferenţialul central, care din fericire a ramas la locul lui şi nu a căzut în angrenaj să-l distrugă tot diferenţialul. În ultima perioadă schimbăm foarte multe piese, încercă, să le revizuim dar fierul e fier.

auto24bv.ro: Crezi că vei reuşi să eviţi aceaste probleme la Iaşi?

M.M.: Pentru Iaşi avem un ambreiaj nou şi un diferenţial central nou, singura piesă neschimbată de care îmi este frică e cutia de viteze. Nu am abandonat niciodată anul acesta din cauza cutiei şi sper să nu se întample aceasta la Iaşi.

auto24bv.ro: Care este obiectivul tău pentru acest weekend?

M.M.: Vreau să închei un raliu cu bine, chiar dacă nu voi fi foarte bine clasat în puncte. Nu îmi fac planuri deoarece excluderea lui Spitzmuller a generat acumularea de puncte a celor din faţa mea şi de după mine. A trecut şi Marco în faţa mea, la două puncte, iar dacă ar fi să-mi propun vreun targhet ar fi să-l bat pe el!

auto24bv.ro: Un pronostic pentru titlul de campion naţional?

M.M.: Mi-am dat seama că pe lângă alţi factori în motorsport ai nevoie şi de noroc. De câte ori m-am bătut cu Giri, anul acesta, el a avut noroc şi eu am abandonat. Pentru titlu Szabo e favorit clar, dar dacă nu va avea noroc şi va abandona, iar Vali bate raliul el se va impune. Totul a plecat de la Braşov, când au abandonat foarte mulţi dintre favoriţi, dar una peste alta m-aş bucura să câştige competiţia un român.

auto24bv.ro: Mulţumim şi mult succes la Iaşi!

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. Pentru gandurile exprimate in acest interviu, pentru felul in care gandesti, stimate Manu, ma declar sustinator al tau ! Bravo ! Felicitari si mult succes la Iasi ! Apropos, si sper sa se adevereasca ce ai spus in interviu !!! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri