spot_img

Special. Interviu Simone Tempestini – Dementor Rally Show Sibiu

Acest pilot şi-a făcut debutul, la doar 16 ani, în prima etapă de raliu, la Arad, la volanul unei Dacii Logan.

Incursiunea în lumea nebună a raliurilor i-a fost călăuzită de experimentatul Lucio Baggio.

Lucio Baggio i-a fost copilot lui Marco Tempestini, Napoca Rally Academy, când acesta alerga în campionatul Italiei.

La raliul Aradului Tempestini junior a parcurs toate cele 11 probe speciale. Este cel mai tânăr participant din istoria Campionatului Naţional de Raliuri a României.

Pasiunea pentru astfel de competiţii o are de la tatăl său.  Aleargă în România pentru că legislaţia din Italia nu-i permite să concureze la această vârstă în astfel de competiţii.

La Dementor Rally Show Sibiu l-am întâlnit în calitate de concurent şi pe tânărul Simone Tempestini.

Acest tânăr constituie un exemplu de modestie şi pasiune. Ceea ce te impresionează în cel mai plăcut mod este faptul că a reuşit, într-un timp scurt, să înveţe limba română.
Ajutat un pic şi de prietenul său, Vlad Cosma, ne-a acordat un interviu.

Auto24.bv.ro: Cum te simţi în România? Ce reprezintă cursele auto pentru tine?

Simone Tempestini: Mă simt bine. Îmi place mult. Îmi plac competiţiile care sunt organizate aici. Sper anul viitor să particip în CNR la Cupa Logan. Îmi doresc acest lucru pentru că raliurile îţi oferă o altă perspectivă. Aici poţi să-ţi verifici abilităţile. Dacă reuşeşti să mergi tare poţi să obţii un loc bun.

Auto24.bv.ro: De ce toţi piloţii vor să meargă tare? Aceasta este singura condiţie pentru a câştiga o competiţie?

Simone Tempestini: Nu neapărat viteza este cea care îţi dă cel mai bun loc, dar te poate ajuta uneori decisiv. După mine legătura dintre pilot şi copilot, relaţionarea lor, modul cum comunică poate fi foarte important pentru a obţine un loc cât mai bun. Dacă reuşeşti să fi constant, poţi să-ţi depăşeşti adversarii nu de puţine ori. Relaţia dintre pilot şi copilot îţi poate aduce liniştea şi performanţa.

Auto24.bv.ro: Slalomul paralel, macadamul au fost şi rămân o atracţie pentru piloţi sau spectatori. Dacă ar fi să alergi în condiţii de uscat sau de ploaie, asfalt sau macadam, ce ai alege?

Simone Tempestini: Îmi place macadamul, mai ales dacă este umed. Aici este nevoie de un pic mai multă îndemânare. Merge şi pe asfalt, dar macadamul te solicită mai mult dar îţi dă şi satisfacţie.

Auto24.bv.ro: Dacă ţi s-ar propune să alergi în VTM, care ar fi decizia ta?

Simone Tempestini: Tatăl meu m-a sfătuit şi mi-a recomandat să acumulez experienţă în campionatul de slalom şi în CNR cu Logan. Întotdeauna l-am ascultat şi respectat pe tata. Toate sfaturile lui îmi sunt de folos.

Auto24.bv.ro: Există vreo restricţie impusă de tatăl tău, Marco Tempestini?

Simone Tempestini: Da, există: notele la şcoală. Dacă am note proaste, nu alerg. Trebuie să termin şcoala. Stau în Italia. De câte ori pot, vin în România. Mai întâi învăţătura, după care raliurile. Este posibil în sezonul următor să nu particip la o etapă dacă trebuie să stau la şcoală.

Auto24.bv.ro: Frumos. Felicitări. Un adevărat exemplu pentru tânăra generaţie. Noi îţi dorim mult succes. Îţi vom urmării evoluţia sportivă. Dispui de resurse mai mult decât bune pentru a obţine rezultate de excepţie. Tatăl tău trebuie să fie fericit. Baftă multă.

La Dementor Rally Show Sibiu, Simone a avut o evoluţie spectaculoasă. S-a clasat al 5 – lea, iar cu timpul de 1:45.8 şi-a doborât propriul record la juniori.

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri