spot_img

Special. Interviu Raul Badiu – Născut pentru a învinge

I-am urmărit evoluţia în cadrul celei de 6-a etape Vallino Challange a Campionatului Naţional de Slalom Paralel, compeţie patronată de Federaţia Română de Automobilsm Sportiv.În anul 2009 a concurat cu o maşină împrumutată.

În acest sezon competiţional aleargă cu propia lui maşină, un Opel Kadett cu motor de 1,6 de aproximativ 80 de cai putere, modificată la nivelul de siguranţă prin montarea roll-bar-urilor şi a scuturilor.

Partea tehnică a rămas nemodificată.Consecvent, ambiţios, Raul Badiu este unul dintre cei mai talentaţi piloţi ai momentului.
L-am abordat imediat după festivitatea de premiere pe cel care a urcat pe treapta întâi a podiumului a piloţilor licenţiaţi Clasa 2.

Auto24.bv.ro: Felicitări pentru locul 1 ocupat în cadrul acestui eveniment şi pentru titlul de campion. Azi ai fost în mare formă. Perseverenţa ţi-a confirmat locul ocupat în clasament. Cum este să fi învingător?

Raul Badiu: Da, azi am fost în formă, chiar dacă am concurat fără să am presiunea rezultatului asupra titlului pe care-l deţin încă de etapa trecută. Totuşi am dorit să confirm faptul că pot să câştig. M-am mobilizat şi pentru mine din dorinţa de a merge tot mai bine, de a da tot ce pot atunci când trebuie.

Auto24.bv.ro: Un pilot poate să-şi depăşească limitele?

Raul Badiu: Acesta este spiritul raliurilor, competiţia, concursul, lupta. Trebuie să fac faţă, să-mi depăşesc propriile limite, atât umane cât şi ale materialului de competiţie, ale maşinii. La un moment dat pilotul şi maşina sunt un tot. Cunoaşterea propriilor limite te ajută să evoluezi. Cred că am suficiente resurse pentru a face faţă unei competiţii superioare.

Auto24.bv.ro: Dacă ar fi să alegi, în ce tip de competiţie preferi să evoluezi?

Raul Badiu: Am pornit în campionatul de slalom pentru a acumula cât mai multă experienţă. Consider acest tip de competiţie extrem de facil, de bun pentru cei care se află pe drumul de performanţă spre CNR. Este o rampă de lansare pentru mine. Aici învăţ tot ce înseamnă competiţie, control, maşină. Pentru mine, participarea în CNR este scopul principal.

Auto24.bv.ro: Să înţeleg că ai şanse intr-un an sau doi să te vedem la Cupa Logan?

Raul Badiu: Desigur, planuri sunt. Acuma ştiţi cum este. Totul depinde de buget, de sponsori. Sper şi rămân destul de optimist. Prin muncă, rezultate şi cu un pic de noroc, vom construi un proiect bun care să-mi permită participarea în raliuri. Deja ne gândim la anul să particip, pentru început, la una – două etape de macadam. O să vedem.

Auto24.bv.ro: Între macadam şi asfalt ce preferi?

Raul Badiu: Clar macadamul. Este foarte spectaculos. Necesită dăruire, pasiune, talent, experienţă, tehnică, tactică.

Auto24.bv.ro: Raul îţi mulţumesc pentru timpul şi răspunsurile acordate. Felicitări pentru titlu, pentru comportamentul şi rezultatele obţinute în acest sezon competiţional. Îţi vom urmări evoluţia. Să te vedem acolo unde îţi doreşti. Sănătate şi numai bine. Baftă multă.

Raul Badiu: Mulţumesc mult. Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat să ajung aici.

Încă un tânăr talentat care are nevoie de sprijin. Avem valori care ne pot reprezenta în competiţii dar au nevoie de ajutor. Dacă te-ai decis să acorzi sprijin unui tânăr, nu ezita. Spune-ne şi nouă. Drumul spre înalta performanţă nu este uşor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,331FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri