spot_img

Special. “One man show” Vali Porcişteanu: “Conduc pentru spectatori încă de când m-am apucat de curse!”

Aflat la doar un punct de podiumul Campionatului Naţional de Raliuri, “One man show” Vali Porcişteanu, pregăteşte până în cele mai mici detalii următoarea etapă a competiţiei, Raliul Ţării Bârsei. Ce aşteptări are de la actualul campionat, care sunt preferaţii săi în lumea automobilismului sau ce îşi doreşte de la viitor puteţi afla din interviul realizat cu acesta.

auto24bv.ro: Foarte aproape de podium, şi relativ aproape de prima poziţie! Care e obiectivul lui Vali Porcişteanu pentru acest final de sezon?

Vali Porcişteanu: Într-adevar, doar un punct până la locul 3. Ne dorim în primul rând să nu mai avem probleme tehnice. Am dovedit şi în acest an că am fost privaţi de rezultate bune din cauza problemelor tehnice, dar şi din cauza problemelor financiare. Au mai rămas 3 etape de disputat unde sper să avem o evoluţie bună şi să adunăm cât mai multe puncte. Ca obiectiv pentru final de sezon ar fi cel puţin locul 3.

auto24bv.ro: Cum e CNR anul acesta, comparativ cu cei din anii trecuţi? Se simte criza din punct de vedere organizatoric? Te întreb asta pentru că s-a tot vorbit de prea puţini kilometrii de probe speciale sau de organizări ce lasă de dorit!

V. P.: Nivelul competitional a crescut începând cu 2008 odată cu venirea lui Jarkko şi Gergo. Şi în acest an se merge tare dar se resimte pe alocuri lipsa bugetelor necesare pentru lupta la vârf. Din punct de vedere organizatoric nu se poate spune că se face o economie prin scurtarea kilometrilor de proba. Acest număr de kilometri mai mic ne ajută financiar pe noi sportivii, dar ne şi dezavantajează din punct de vedere sportiv.

auto24bv.ro: Eşti cunoscut drept unul dintre cei mai spectaculoşi piloţi din Campionatul Naţional, care e secretul acestui mod de pilotaj?

V. P.: Nici unul! Îmi place să merg aşa de când m-am apucat de curse. Acesta este stilul meu de pilotaj la care am tot “lucrat”  pe parcurs să-l mai finisez să poata fi şi eficient. Mă gândesc mereu la spectatori şi încerc să-i mulţumesc pentru faptul că vin mereu, etapă de etapă să ne vadă în acţiune.

auto24bv.ro: Care este sau care a fost modelul lui Vali Porcişteanu din automobilism?

V. P.: Nu cred ca am un model anume. Îmi place de Loeb, Hirvonen, Gronholm, McRae.

auto24bv.ro: Ce îşi propune Vali Porcişteanu pentru viitor? Care e visul lui cel mai mare?

V. P.: Pentru viitor îmi propun să pot avea la dispoziţie resursele necesare pentru lupta la vârf în condiţii optime. Următorul obiectiv ar fi câştigarea titlului de campion naţional. Mi-aş dori dealtfel să pot lua startul la cât mai multe raliuri noi şi mai lungi, pentru a creşte din punct de vedere sportiv.

Vă multumesc şi vă dau întâlnire la Băneasa, la Raliul Ţării Bârsei pentru un show de zile mari!!!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -spot_img
15,357FaniÎmi place
700CititoriConectați-vă
1,130AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -spot_img
- Partener – GT Auto Club Sportiv -spot_img

Parteneri Autostiri