spot_img

Special. Ionel Pascotă, campionul naţional la viteză al României!

După cum vă informam zilele trecute, multiplul campion naţional la viteză, Ionel Pascotă, se pregăteşte pentru participarea în Campionatul Mondial de Anduranţă în 2011.

Alături de Ionuţ Mistode şi Daniel Vârgolici, vor face parte dintr-o echipă exclusiv românească, ce va participa la toate cele şase etape ale competiţiei.

Prezent la Gala Campionilor 2010, organizată de Federaţia Română de Motociclism, Ionel Pascotă a avut amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări despre competiţia mondială şi nu numai:

auto24bv: Campionul de viteză al României! Felicitări! Cum este în această postură?

Ionel Pascotă: Ţinând cont de cele 25 de titluri de campion pe care le-am strâns de-a lungul carierei, ultima perioadă pot să o descriu drept una excelentă. Cursele de viteză au început să fie din ce în ce mai mediatizate şi am apărut din ce în ce mai mult prin presă, ceea ce e excelent pentru întreg sportul cu motor. Anii anteriori au fost mult mai grei, mai ales în ceea ce priveşte mediatizarea campionatului naţional.

auto24bv: Cum a fost sezonul ce tocmai s-a încheiat pentru dumneavoastră?

Ionel Pascotă: Un an destul de bun, ţinând cont că am schimbat echipa, am parasit echipa UCM Reşita şi mi-am format propria echipă. Am reuşit rezultate excelente aici, cu două titluri naţionale la debutanţi, prin Aron Romocea şi Mihalache Bogdan plus cele patru titluri ale mele, deci pot spune că a fost un an excelent.

Din păcate nu au fost numai plusuri! A fost şi acel eveniment din Cupa Europei de Est când am fost nevoit să abandonez din motive tehnice în ultima cursă, pierzând astfel şi titlul în competiţia pe care am încheiat-o al cincilea.

auto24bv: Care sunt planurile dumneavoastră pentru sezonul 2011?

Ionel Pascotă: În 2011 continuăm cu Campionatele Naţionale, Campionatul Europei de Est şi în premieră pentru ţara noastră vom participa cu o echipă exclusiv românească la Campionatul Mondial de Anduranţă.

auto24bv: Despre ce este vorba mai exact în acest proiect?

Ionel Pascotă: Voi alerga în noua echipă, alături de doi mari piloţi români Ionuţ Mistode şi Daniel Vârgolici şi vom participa în toate etapele competiţiei. Mă bucur că am reuşit să ne reunim laolaltă şi vom alerga într-un Campionat Mondial pentru România.

auto24bv: Vă mulţumim şi vă ţinem pumnii în 2011!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,302FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri