spot_img

Sorin Huțanu ‘atacă’ în premieră Trofeul Valea Cetății Râșnov

Au trecut câteva săptămâni de la ultima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, însă pauza i-a sfârșit în acest week-end, întrucât acțiunea revine pe traseul de la Trofeul Valea Cetății Râșnov Pro-X, etapă de la startul căreia nu va absenta nici Sorin Huțanu.

Pilotul brașovean va concura în premieră pe traseul de concurs ce leagă Râșnovul de Poiana Brașov, organizatorii brașoveni pregătind un total de 4000 de metri, cu parc service amplasat la poalele Cetății Râșnovului. Deși cele două abandonuri din acest sezon – la Mediaș și Straja – l-au privat pe Sorin din a prelua sau a se apropia de poziția fruntașă a clasei 7A, acesta este decis ca în ultimele două etape rămase – inclusiv la Râșnov – să recupereze puncte și implicit poziția din clasament.

„Speram ca abandonul tehnic de la Mediaș să fie primul și singurul din acest an, însă cutia de viteze a cedat la Straja chiar în a doua manșă de concurs, și astfel a survenit încă un eșec dpdv tehnic. N-am mai participat până acum pe traseul de la Râșnov, întrucât ediția din primăvară a contat exclusiv în Trofeul Național Masters, acolo unde modelul Logan de Grupă 7 nu se încadrează,” a spus Sorin înaintea etapei râșnovene.

Etapa programată la sfârșitul acestei săptămâni reunește cele două mari competiții ale vitezei în coastă românești, motiv pentru care Sorin Huțanu se putea alinia la start cu modelul Logan RS, la comenzile căruia a debutat în etapa băimăreană. Totuși, efortul susținut al echipei tehnice a făcut ca mașina a cărei transmisie a cedat la Straja, să fie pregătită impecabil pentru Trofeul Valea Cetății Râșnov Pro-X. Înaintea ultimelor două etape ale sezonului, brașoveanul ocupă poziția secundă atât în ierarhia Debutanților – acolo unde are șanse reale la titlu – cât și la clasa 7A, clasament în care un rezultat pozitiv în etapele rămase îi pot aduce titlul de vicecampion. În același timp, în cadrul Grupei 7 este situat pe poziția a patra, la mai puțin de 15 puncte de ultima treaptă a podiumului la zi.

„Obiectivul acestei etape este de a-mi reintra în ritmul pe care l-am avut în etapele încheiate pe podium. Băieții s-au mișcat exemplar și au pregătit micuțul Logan pentru start. Din acest motiv am decis ca modelul RS – care oricum rămânea în garaj – să revină la această etapă sub comanda prietenului și colegului meu, Cosmin Ion. Dat fiind regulamentul cadru al acestui sezon, este aproape imposibil să mai recuperez puncte pentru cucerirea titlului de campion, însă nu mă descurajez și voi lupta la fiecare urcare pentru a-mi doborî limitele,” a completat sportivul brașovean, citat de autostiri.ro.

Sorin Huțanu este susținut în acest sezon de Ados Fresh, Măcelaria Sergentu’, La Huțanu, DTI Trans International, dePurtat.ro, Restaurant Casa Pustnicu, PlusPerformance.ro, RoVentura Kanal D, C.A. „Pepeni de Pogoanele”, OEPIA, MotorsXpert Solutions, Zaiafet Wine, Velvet Winery, Prima Sport.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,348FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri