Sibiu Rally Challenge, ‘un vis devenit realitate’ pentru Alexandru Cărbune

| 24 august 2016 | 0 Comments

Alexandru CarbuneSibiu Rally Challenge, festivalul sporturilor cu motor, s-a adesfășurat în perioada 18 – 20 august 2016 pe cele mai mirifice drumuri din Sibiu. Pentru Alexandru Cărbune a fost o experienţă deosebită, un vis devenit realitate, acela de a participa la o competiție acasă. ’’O dorinţă pe care am avut-o de câţiva ani încoace, un vis devenit realitate, despre care acum putem vorbi la timpul trecut, asta a însemnat pentru mine Sibiu Rally Challenge,” a declarat Alexandru Cărbune.

Înscrişi în competiţie cu numărul de concurs 105 la categoria Youngtimer Sport, echipajul format din Alexandru Cărbune/Andreea Cărbune a avut de parcurs probe de regularitate, bazate pe respectarea vitezei medie impuse.

’’Pe durata celor 3 zile de concurs am avut de parcurs 430 de km de traseu spectaculos în regim de regularitate sportivă. Am descoperit cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, cu peisaje mirifice, dar și unele pline de provocări așa cum a fost Călugăru și celebrul drum dintre nori, Transfăgărășan. Piața Mare, Sibiel, Biertan și Bâlea Lac sunt doar câteva dintre atracțiile care au făcut din această competiție un adevărat festival al sporturilor cu motor. L-am reîntâlnit pe Fabio Barone, cel care a stabilit anul trecut primul record mondial de viteză pe Transfăgărășan și totodată am fost onorat să concurez în aceeași competiție cu el,’’ a menționat sibianul Alexandru Cărbune.

La finalul competiției echipajul 105 a terminat pe un onorabil loc 3 la categoria Youngtimer Sport, rezultat care nu ar fi fost posibil fără ajutorul familiei şi al prietenilor. ’’Am început cu mult timp înainte pregătirile pentru a fi prezenţi la start. Începând de la pregătirea maşinii, care a necesitat ore de muncă, până la promovarea în media despre participarea noastră la raliul de casă. Am terminat cu bine acest raliu drag mie, cu un mulţumitor loc 3 obţinut la categoria Yountimer Sport. Acest rezultat nu ar fi fost posibil fără ajutorul unor oameni pasionaţi de motorsport, oameni care pun suflet în ceea ce fac și anume aș vrea să îi menţionez pe Sergiu Stan, fratele meu Răzvan Cărbune, Rareş Droc, dar și pe Dinu Şovea, Paul Satchwell, Pippa Satchwell, Elwira Kupka care m-au sprijinit de la distanţă.

De asemenea, doresc să le mulţumesc si partenerilor media: turnulsfatului.ro; autoştiri.ro; sibiunews.net; ştiridesibiu.ro; sibiu100.ro; palo.ro; feedler.ro

În încheiere vreau să îi mulţumesc soţiei mele Andreea, cel mai important sponsor si susţinător al meu, care mi-a fost copilot pe durata întregii competiţii,’’ a declarat Alexandru Cărbune.

Credit foto: Daniel Horvat și arhiva personală a pilotului Alexandru Cărbune


Tags: ,

Category: Classic cars, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Triumph intră în lumea enduro și motocross

Ricky Carmichael și  Iván Cervantes sunt două dintre numele mari care vor ajuta la dezvoltarea noilor modele Producătorul britanic de...

Închide