Sibiu Racing Team, rezultate excelente la Raliul Moldovei Moinesti

| 29 iunie 2015 | 0 Comments

Raul Badiu și Rareș Tomiță au făcut legea la Raliul Moldovei, iar Sibiu Racing Team a urcat din nou pe locul 2 la echipe

Pentru Sibiu Racing Team, Raliul Moldovei a fost cea mai bună competiție din ediția 2015 a CNR Dunlop. Din cele 5 clase ale raliului, sibienii au câștigat două și au venit pe locul 3 într-a treia, ceea ce le-a adus al doilea loc 2 consecutiv în clasamentul echipelor, după reușita de la Tulcea.

– Rareș Tomiță și Levente Csegzy – locul 1 la Clasa 3, locul 5 la general
– Raul Badiu și Gabi Lazăr – locul 1 la Clasa 5 și la 2WD, locul 6 la general
– Alex Ardelean și Horațiu Baltador – locul 3 la Clasa 9 și locul 2 la Cupa Suzuki
– Marcus Ardelean și Robert Maior – locul 2 la Debutanți.

Performerii echipei au fost și cele mai noi apariții în echipă, Rareș Tomiță și Raul Badiu. Aflat abia la al doilea raliu după aproape un an de pauză, Rareș a reușit o evoluție entuziasmantă la Clasa 3, el învingând în toate cele 11 probe speciale ale Raliului Moldovei, fiind singurul pilot care se poate mândri cu o asemenea performanță dintre toți câștigătorii de clase. Fără problemele tehnice de la Tulcea, de data asta, Rareș și copilotul său, Levente Csegzy, au avut o evoluție extrem de solidă, ei terminând raliul pe un excelent loc 5 la general. A fost perfect. Mașina a mers ceas, iar eu și Levi ne-am simțit super-bine. La Cluj nu mergem, dar ne vedem acasă, la Raliul Sibiului, spunea Rareș după raliu.

Imediat după ei, pe locul 6, a venit un alt echipaj debutant în Sibiu Racing Team, Raul Badiu-Gabriel Lazăr. Renault-ul lor Clio a fost prima mașină cu două roți motrice în clasamentul general, iar ei au câștigat detașat Clasa 5. Performanța lor este cu atât mai importantă cu cât i-au învins pe Adrian Răspopa și Cosmin Diacu care, practic, evoluau pe traseul lor de casă. În plus, Raul i-a luat câteva probe speciale și lui Simone Tempestini, liderul clasamentului general dinaintea raliului moldovean, care a concurat acum la 2WD. „Ce pot să zic, mai bine de atât nici că se putea”, spune, fericit, Raul.Mie și lui Gabi ne-a mers perfect, Sibiu Racing Team a venit pe 2 în clasamentul echipelor, așteptăm Clujul cu un moral perfect. Mulțumesc colegilor mei de echipă pentru cum m-au primit între ei și partenerilor mei tradiționali Environment & Sport Development RT pentru suport!”.

La Clasa 9, Alex Ardelean și Horațiu Baltador au venit, la final, pe locul 3. Echipajul campion la Debutanți în 2014 a punctat și la Cupa Suzuki, urcând pe locul 2 al podiumului. A fost un raliu dificil, mai ales în prima zi, din cauza suprafeței extrem de alunecoase, așa că suntem mulțumiți cu rezultatul final. Cred că este cel mai devorator de gume raliu din CNR, mai ales pe cele trei treceri pe proba specială Moinești, cu alternanța de pe macadam pe ciment. Altfel, a fost un raliu excelent organizat, cu un sprijin al Poliției Rutiere cum rar am văzut până acum”, spune copilotul Horațiu Baltador.

În sfârșit, o altă premieră în echipă a fost locul 2 al lui Markus Ardelean la Debutanți. La Tulcea, ne-au lipsit 12 secunde pentru a prinde podiumul, dar acum ne-a ieșit bine. Acumulez experiență constant, copilotul meu, Robert Maior, mă ajută mult și asta începe să se vadă”, spune Markus după prima lui clasare pe un podium al CNR Dunlop.

Sibiu Racing Team felicită toate echipajele participante la Raliul Moldovei 2015 și mulțumește fanilor și organizatorilor de la Bacău.

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
2021 – un an cu speranță și obiective importante pentru Napoca Rally Academy

Echipa va avea șase echipaje la start în 2021 Winter Rally Covasna, desfășurat în perioada 19-21 februarie, va fi un...

Închide