Sezonul moto începe în ianuarie cu noul LEGO® Technic BMW R 1200 GS Adventure

| 9 noiembrie 2016 | 0 Comments

P90241824_lowRes_lego-technic-bmw-r-1Un model la scară al motocicletei BMW R 1200 GS Adventure dezvoltat de către BMW Motorrad şi LEGO Technic va fi disponibil la vânzare începând cu 1 ianuarie 2017. Cel mai vândut model din gama BMW Motorrad va fi disponibil tuturor fanilor mărcii, indiferent de vârsta acestora. Kit-ul de asamblare – compus din 603 piese – este produsul colaborării strânse dintre echipele de design LEGO Technic şi BMW Motorrad. Combinând design-ul inovator cu arta inginerească, acesta este primul model LEGO Technic produs în colaborare cu un constructor de motociclete.

“BMW Motorrad se mândreşte cu faptul că poate împărtăşi entuziasmul pentru această motocicletă cu întreaga comunitate LEGO Technic. Două companii, ambele cu o bogată tradiţie în a oferi clienţilor produse cu un puternic impact emoţional, au colaborat pentru acest proiect”, a declarat Heiner Faust, Responsabilul cu Sales şi Marketing din cadrul BMW Motorrad, citat de autostiri.ro.

Model autentic, ce reproduce fidel elementele esenţiale ale motocicletei

Macheta LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure este proiectată pentru a reprezenta cât mai fidel modelul de stradă. Silueta caracteristică, ghidonul mobil, precum şi parbrizul reglabil reproduc originalul la scară, împreună cu multe alte elemente tehnice esenţiale ale motocicletei. Entuziaştii vor recunoaşte imediat suspensia faţă BMW Telelever şi transmisia pe cardan, precum şi motorul boxer cu doi cilindri cu elemente mobile, toate puse în mişcare odată cu motocicleta.

Chiar şi jantele cu spiţe şi anvelope cu crampoane amintesc fidel de modelul real. Datorită gradului înalt de complexitate şi fidelitate, setul nu este doar foarte realist, ci reprezintă şi o provocare în asamblarea lui.

“Proporţiile modelului R 1200 GS Adventure au fost recreate extrem de fidel în cazul machetei LEGO Technic. Suntem încântaţi să vedem că LEGO Design a reuşit înglobarea atâtor elemente specifice funcţionale în macheta modelului. Colaborarea strânsă şi creativă dintre cele două echipe de design a fost impresionantă şi a mers dincolo de acordul de colaborare convenţional”, a precizat Alexander Buckan, Responsabilul departamentului BMW Motorrad Vehicle Design, citat de autostiri.ro.

Macheta are 18 cm înălţime, 33 cm lungime şi 10 cm laţime, iar pentru asamblare este disponibilă o aplicaţie LEGO cu instrucţiuni 3D. Macheta LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure mai vine cu o surpriză pentru colecţionari: Grupul LEGO aniversează 40 de ani de LEGO Technic în 2017, iar pentru a marca acest eveniment, kit-ul va conţine o piesă special proiectată de echipa LEGO Technic.

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Campionatul Național de Rally Raid: Baja Satu Mare

26 de echipaje își dispută trofeul Baja Satu Mare, 3 din Cehia, 6 din Ungaria și 17 din România.

Închide