Se dă startul unui nou sezon în Cupa Suzuki

| 1 mai 2019 | 0 Comments

2013 a fost anul în care s-a dat startul pentru prima dată în cea de-a doua competiție monomarcă din Campionatul Național de Raliuri, Cupa Suzuki, care a reușit să atragă de la un sezon la altul tot mai mulți sportivi.

De atunci și până astăzi, modelele Swift Sport au luat startul în aproape 50 de raliuri, reușind în toate aceste curse să confirme fiabilitatea și calitățile tehnice ireproșabile ale acestei mărci. Echipate de la început cu anvelope Hankook, echipajele au dominat în 2018 clasa 9, podiumul finalului de an fiind compus integral din echipaje care au evoluat la bordul Suzuki-ului.

2019 se anunță un sezon cel puțin la fel de interesant, în care sunt programate nu mai puțin de 8 etape în calendarul CNR, competiție organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Calendar CNR 2019:

 • Raliul Argeșului 2-4 Mai
 • Raliul Aradului 24-25 Mai
 • Raliul Moldovei 21-22 Iunie
 • Raliul Harghitei 12-13 Iulie
 • Raliul Sibiului 26-27 Iulie
 • Raliul Iașului 6-7 Septembrie
 • Transilvania Rally 28-29 Septembrie
 • Raliul Brașovului 18-19 Octombrie

Prima etapă din 2019 înseamnă și o revenire în calendar: după 9 ani de pauză, Raliul Argeșului va face parte din nou din întrecerea autohtonă. Competiția se va desfășura în această săptămână, în perioada 2-4 mai, iar echipajele vor avea ocazia, din nou, să își arate măiestria la poalele Transfăgărăşanului. Proba spectacol a raliului va avea loc în data de 3 mai pe un circuit stradal din Pitești, acolo unde fanii vor putea urmări simultan prezența a trei echipaje pe traseul ce va avea o lungime de peste 7 kilometri. Nu vor lipsi de la această etapă nici echipajele Cupei Suzuki, în număr de 5 la startul acestei competiții.

Vor lua startul in Cupa Suzuki:

 • Bogdan Vrabie și Levente Csegzy
 • Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă
 • Dănuț Budai și Lucian Budai
 • David Tarța și Georgiana Gologan
 • Andrei Georgescu și Dumitru Gheorghe

Pentru Bogdan Vrabie, podiumul din 2018 din cadrul cupei și al clasei 9 dovedește că pilotul este rapid și stabilește ritmul pe care-l va avea în noul sezon, când va concura alături de un nou co-pilot, Levente Csegzy: ”Așteptăm cu nerăbdare startul primei etape, mai ales că este  una nouă pentru noi. Sperăm să ne intrăm cât mai repede în ritm și să ne atingem obiectivele. Bafta tuturor colegilor!

Bogdan Talașman a luat startul la două raliuri cu modelul Swift Sport și pornește în noul sezon cu obiective bine stabilite: ”Obiectivul este același pe care îl avem în fiecare an – clasarea pe podium la finalul anului. Revenim după o pauză cu o poftă mare de alergat, la bordul unei mașini prietenoase, pe care sper să ajungem cât mai repede să o exploatăm la maxim. Cu siguranță adversarii noștri sunt dornici de rezultate foare bune și vin cu experiența sezoanelor trecute la volanul Suzuki-ului, așa că suntem bucuroși să avem o competiție serioasă.”

Dupa un 2018 în care nu a fost prezent la toate raliurile, dar a demnonstrat că se poate lupta pentru victoria în Cupa Suzuki, Dănuț Budai continuă alături de tatăl său în 2019, având în plan participarea la toate raliurile din calendar: ”La început de an competițional 2019, ținta este prima treaptă a podiumului în cadrul Cupei Suzuki. Ne dorim să avem o luptă frumoasă, să reușim să arătăm un ritm cât mai bun și să ne bucurăm de fiecare kilometru parcurs pe probele speciale.”

Participând anul trecut în Rally2, David Tarța face trecerea către principalul campionat de raliuri din România, concurând în Cupa Suzuki alături de Georgiana Gologan: “Sezonul 2019 aduce mari schimbări pentru noi, schimbări care necesita timp de acomodare și care vor fi, in total, o importantă provocare. Întâmpinam aceasta provocare la un raliu foarte mult așteptat, atât de spectatori cât și de concurenți și suntem siguri ca o sa fie un succes de care ne vom bucura toți.

Venim nerăbdători după o lunga pauza, pe noul Suzuki, mașina care ne-a încântat deja după doar câțiva km de teste și ne dorim sa ne acomodăm cu ea și cu regimul nou de concurs, după CNRD2. Speram sa ajungem la final si sa fim si noi o mică parte din spectacolul garantat care va avea loc pe probele din Raliul Argesului.”

Andrei Georgescu debutează în Cupa Suzuki la Raliul Argeșului, unde îl va avea în dreapta pe Dumitru Gheorghe: “Prima etapă va fi de testare și acomodare pe asfalt. Încercăm să mergem la un nivel crescut, încă de la prima etapă obiectivul fiind locul 1 la debutanți.”

Credit foto: Tamirjan Robert

Sursa si imagine: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Victorie la grupa A şi clasare în Top 10 pentru István Soós la revenirea în campionat

Cu un nou material de concurs şi fără teste efectuate înaintea acestei etape, István a plecat cu obiectivul de a...

Închide