Romanian Superbike Championship revine pe Hungaroring

| 4 august 2016 | 0 Comments

RoSBKRomanian Superbike este cel mai puternic campionat de motociclism viteză din România aflat acum la a IX-a ediție. RoSBK se desfășoară pe circuite din România, Grecia, Ungaria, Slovacia, Cehia și Italia și are piloți din peste zece țări grupați pe 5 clase distincte în funcție de experiență și capacitate cilindrică a motocicletei.

După o pauză de un an de zile, Romanian Superbike Championship revine pe circuitul de la Hungaroring pe un asfalt proaspăt și cu forțe proaspete.

Cu o lungime de 4,38 km și 14 viraje, Hungaroring este cel mai apropiat circuit de granițele României, nu puțini piloți ai RoSBK debutând în lumea motorsportului pe acesta. La Hungaroring, RoSBK a pregătit o etapă dublă, etapă care în funcție de rigorile impuse de organizator la fața locului urmând a avea ori două curse ori una singură care va conta dublu ca punctaj final.

În ciuda unei istorii care îl recomandă a fi un circuit de curse auto, cursa inaugurală a circuitului Hungaroring din martie 1986 a fost dedicată primului pilot maghiar câștigător al unei etape de MotoGP,  János Drapál.

„La ultima noastră etapă de la Brno, am avut surpiza ca piloții noștri să alerge în același timp pe circuit cu campioni din MotoGP și am văzut că diferențele de timpi la recordul pe tur sunt mici. Iată că acum avem etapă pe un circuit unde cu doar două săptămâni înainte am avut cursă de Formula1 și suntem tentați să facem din nou comparații de timpi pentru a vedea diferențele. De această dată însă diferențele sunt mari din două motive. În primul rând circuitul de la Hungaroring este proaspăt reasfaltat și astfel inclusiv timpii piloților noștri urmează să se îmbunătățească comparativ cu 2014. În al doilea rând media de viteză pe care o poate obține o mașină de Formula 1 pe orice viraj este net superioară oricărei motociclete din motive evidente (combinație de factori legați de aderență, tracțiune și aerodinamică).

Câțiva dintre piloții noștri care locuiesc mai aproape de granița cu Ungaria au avut deja ocazia să testeze noul asfalt, opiniile acestora putând fi citite în articolele noastre anterioare. Cel mai probabil, din declarațiile piloților, Hungaroring este cel mai îndrăgit circuit al campionatului nostru. Ne bucură în mod deosebit numărul mare de începători care vor fi prezenți la start. La clasa Rookies 1000 vom avea o grilă de start foarte aglomerată, pe ultima sută de metri o echipă de piloți din Turcia luând decizia de a se alătura campionatului nostru pentru aceste ultime etape. La toate cele trei clase mari: Challenge, SBK și SSP este o luptă foarte strânsă pentru locurile doi și trei, acestea cel mai probabil urmând a rămâne în suspans până la ultima noastră etapă de la Motor Park.

Mult succes piloților noștri și vă așteptăm în număr cât mai mare la ultima noastră etapă de la Motor Park România pe 9-11 septembrie 2016,” precizeaza organizatorii RoSBK.

Sursa si imagine: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Revenire în forţă pentru István Soós cu ocazia Trofeului Râşnov powered by Total

Trofeul Râşnov powered by Total va marca şi o schimbare majoră pentru István, cel care va lua startul cu un...

Închide