Raul Badiu și Gabriel Lazăr sunt gata de startul în Junior WRC 2019

| 16 ianuarie 2019 | 0 Comments

După un sezon 2018 în care, la bordul automobilului Suzuki Swift Sport și alături de Gabriel Lazăr, a reușit să câștige competițiile interne la care a participat, Raul Badiu este pregătit să facă pasul în lumea internațională a raliurilor. Cu o experiență bogată în campionatul național și după mai multe titluri naționale obținute în categoria automobilelor cu două roți motrice, Raul și Gabi vor participa la ediția 2019 a Campionatului Mondial de Raliuri pentru Juniori.

Înscrierea în JWRC vine după experiența de anul trecut din Raliul Turciei, ultima rundă a sezonului rezervat juniorilor. A fost un raliu dur și dificil, care a adus atât lucruri pozitive cât și mici dezamăgiri pentru Raul și Gabriel, rezultatul final fiind sub așteptări din cauza problemelor tehnice.

A fost un raliu foarte solicitant, fiecare zi de cursă fiind mai lungă decât un raliu de 2 zile din România. Temperaturile din mașină au depășit 50 grade, ritmul a fost foarte alert pe întreg parcursul raliului, astfel că a fost o experiență intensă din care am învățat foarte multe, iar o serie de rezultate competitive pe probe îmi dau încredere pentru 2019, a descris Raul experiența din Turcia.

Junior World Rally Championship este o competiție rezervată piloților sub 30 ani și se dorește o rampă de lansare pentru categoriile superioare. Competiția a avut câștigători iluștri încă de la debut, printre care Sebastien Loeb (2001), Dani Sordo (2005), Sebastien Ogier (2008), Craig Breen (2011) și compatriotul nostru Simone Tempestini (2016).

Automobilele folosite sunt identice – Ford Fiesta R2 cu tracțiune față, pregătite de M-Sport Polonia. Premiul rezervat învingătorului va stârni dueluri acerbe, campionul intrând în posesia unui automobil Ford Fiesta R5, pneuri și acoperirea cheltuielior pentru a participa la ediția 2020 a categoriei WRC 2.

În 2019 voi lua startul în JWRC pentru a-mi măsura forțele cu cei mai buni tineri piloți din lume. Este o provocare pe care o aștept dintotdeauna și în sfârșit am șansa să pornesc în acest proiect, avându-l în dreapta, pentru al patrulea an consecutiv, pe Gabriel Lazăr, spune Raul.

Prima etapă a JWRC 2019 este Raliul Suediei. Raul Badiu a început deja acomodarea cu suprafața pe care nu a concurat niciodata, petrecând o zi în Norvegia, unde a pilotat noul Fiesta R2. Vom continua acomodarea cu zăpada prin participarea la Winter Rally Covasna, în România, în perioada 1-3 februarie, dar și în Sarma Rally din Letonia, în 9 februarie, cu o săptămână înaintea startului din Suedia. Vom pregăti în aceeași manieră și celelalte etape, încercând să luăm startul la etape cât mai apropiate din punct de vedere tehnic cu cele din JWRC”.

În final, pilotul privește cu entuziasm și nerăbdare participările din acest an, fiind cel mai important pas pe care Raul în face în cariera sportivă. ”Participarea la nivel mondial în orice sport necesită sacrificii și reprezintă o solicitare maximă din toate punctele de vedere. Șansa de a te confrunta cu cei mai buni implică eforturi umane și materiale considerabile, pe care sunt convins că le vom duce la bun sfârșit”, a încheiat Raul.

Campania Junior World Rally Championship 2019 a echipajului Raul Badiu & Gabriel Lazăr este posibilă mulțumită partenerilor Ion Moș, Omniasig și Smart ID Dynamics și cu sprijinul tehnic al Lufthansa City Center și Sports HUB.

Calendar Junior World Rally Championship:

 1. Rally Sweden 02 – 17.02.2019
 2. Tour de Corse 03 – 31.03.2019
 3. Rally Italia Sardegna 06 – 16.06.2019
 4. Rally Finland 08 – 04.08.2019
 5. Wales Rally GB 10 – 06.10.2019

Palmares Raul Badiu:

 • 2018, Campionatul Național de Raliuri – Campion Național 2 Roți Motrice, Clasa 9, Cupa Suzuki și Vice-Campion Național în clasamentul echipelor
 • 2016, Campionatul Național de Raliuri – Campion Național 2 Roți Motrice, Clasa 9, Cupa Dacia și în clasamentul juniorilor
 • 2015, Campionatul Național de Raliuri – Campion Național 2 Roți Motrice, Clasa 5 și Vice-Campion Național în clasamentul juniorilor
 • 2014, Campionatul Național de Raliuri – Campion Național în clasamentul echipelor și Vice-Campion Național în clasamentul juniorilor
 • 2013, Campionatul Național de Raliuri – Campion Național Clasa 9, Cupa Dacia, în clasamentul echipelor și Vice-Campion Național în clasamentul juniorilor
 • 2012, Campionatul Național de Raliuri – Campion Național Debutanți și Vice-Campion Național în clasamentul juniorilor și al Clasei 9
 • 2011, Campionatul Național de Slalom Paralel – Campion Național Clasa 4
 • 2010, Campionatul Național de Slalom Paralel – Campion Național Clasa 2
 • 2009 – Debut în Campionatul Național de Slalom Paralel

Sursa si imagini: comunicat remis autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, WRC

Citește articolul precedent:
Campionatul Național de Rally Raid: Baja Satu Mare

26 de echipaje își dispută trofeul Baja Satu Mare, 3 din Cehia, 6 din Ungaria și 17 din România.

Închide