spot_img

Rally raid: Mihai Dospinescu și Cătălin Iftemi, campioni naționali în sezonul de debut

După o primă zi de excepție în 4V Avrig – la finalul căreia pilotul Mihai Dospinescu și navigatorul Cătălin Iftemi încheiau din postura de lideri absoluți cu un avantaj de peste trei minute, ziua secundă a celei de-a patra etape a Campionatului Național de Rally Raid avea să fie umbrită de o problemă tehnică.

Ajunși la prima zonă de alimentare, cei doi au constatat, cu dezamăgire, că pompa de alimentare a depus „armele”. Neavând posibilitatea s-o schimbe, fiind doar în zonă de alimentare, echipajul a fost fost nevoit să declare primul abandon al acestui sezon. Bineînțeles, pentru echipajul debutant ce a dominat prima jumătate a sezonului, abandonul tehnic de la Avrig nu reprezintă un eșec, în condițiile în care simpla participare în etapa organizată de 4V Motorsport le-a adus – matematic – titlul de campioni naționali ai Grupei TH4.

„Cu un ochi plângem – pentru că ne doream să terminăm această etapă superbă, însă cu celălalt râdem căci obiectivul acestui sezon a fost atins – SUNTEM CAMPIONI naționali la grupa și clasa noastră, dar și absoluți, însă această ierarhie este doar informativă la fiecare final de etapă.

Este un sentiment foarte plăcut să vezi că la primul tău sezon într-o competiție, obții victorie după victorie și în final – devi campion. Dat fiind regulamentul sportiv al acestui sezon, fiecare sportiv sau echipaj – după caz – este obligat să scadă, din totalul etapelor la care participă, cel mai slab rezultat.

Scăzând cele „0” puncte care ni se atribuie la Avrig, rămânem cu 43 de puncte, în timp ce adversarii noștri direcți – chiar și cu o victorie punctată la 25 de puncte în ultima etapă ce urmează a fi confirmată, sunt nevoiți să aplice regula cu scăderea celui mai slab rezultat,” a spus, bucuros de performanța sa, pilotul Mihai Dospinescu.

Echipajul Dospinescu-Iftemi a bifat patru prezențe la start în acest sezon al Campionatului Național de Rally Raid, cei doi sportivi obținând un loc secund în prima etapă organizată la Bazna. Au urmat apoi două etape consecutive – la Carei și Călărași – unde Mihai și Cătălin s-au impus autoritar în clasamentul absolut – implicit și la grupa la care se încadrează modelul Polaris RZR PRO R.

Pentru a-și asigura supremația grupei TH4 – dedicată modelelor SSV – aceștia aveau nevoie de participare în a patra etapă a sezonului, care în ultimul moment a fost mutată de la Cluj și organizată la Avrig, în Sibiu.

Deși calendarul este oarecum incert, neștiind unde și dacă se va desfășura a cincea etapă, noii campioni ai grupei TH4 își doresc să mai parcurgă kilometri de sectoare selective în acest sezon, și – dată fiind experiența avută ca deschizători la etapa de raliu din Bacău – Mihai și Cătălin vor să ajungă și la ultima etapă a naționalului de raliu, la sfârșitul lunii octombrie.

„Cu siguranță vom fi prezenți și la următoarea etapă – Tulcea conform calendarului – însă pentru a mai parcurge kilometri în acest an vom face „prezența” ne dorim o participare și la TESS Rally Brașov, etapă a Campionatului Național de Raliuri, desfășurată la finele lunii octombrie.

Ne-a plăcut experiența de la Bacău din luna august și ne dorim repetarea, indiferent că o vom face în regim de concurs sau ca deschizători. Evident, împreună cu partenerii noștri căutăm variante și punem în balanță ceea ce-am făcut până la acest moment, pentru a putea face posibilă o primă participare internațională,” a completat proaspătul campion la rally raid, citat de autostiri.ro.

Mihai Dospinescu și Cătălin Iftemi sunt susținuți în acest sezon competițional de partenerii: Hecomin, Trans Prima, Printman, Otter, Agressione Grup și Ground Zero.

Sursa și imagine: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,317FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri