spot_img

Raliul Harghitei: Norbert Maior invinge in Cupa Dacia

In weekendul ce tocmai a trecut, s-a desfasurat ultima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, Raliul Perla Harghitei,etapa unde ramanea sa se finalizeze situatia in clasamentul fiecarei clase. In Cupa Dacia, primele doua pozitii erau adjudecate de la etapa precedenta, dar necunoscuta, inaintea ultimei curse a sezonului, era pozitia a treia in clasamentul final al cupei. Unul dintre urmaritorii acestei pozitii era juniorul de doar 17 ani, Norbert Maior ajutat de Alina Pop, care veneau dupa doua etape cu un parcurs bun in Cupa Dacia. Pentru a urca pe podiumul final, juniorul trebuia sa isi adjudece victoria la Raliul Harghitei, lucru ce parea dificil avand in vedere nivelul ridicat al competitiei aratat pe tot parcursul sezonului de protagonistii cupei monomarca.

Debutul primei zile era promitator pentru Norbert, adjudecandu-si prima speciala a zilei, cu putin peste o secunda fata de urmaritori. Urmand ca pe urmatoarele 2 speciale ale zilei sa obtina al doilea rezultat, mergand fara un amortizor spate, la fel si pe superspeciala din centrul orasului Odorheiu Secuiesc. A doua zi a raliului, insumand 6 probe speciale,incepea la fel de bine ca si precedenta pentru Norbert Maior si Alina Pop, castigand speciala de debut a zilei si recuperand cele 17 secunde pierdute in prima zi, in urma problemelor tehnice avute. Pe celelalte probe, lupta a fost foarte stransa cu victorii de proba la limita de o parte si de alta,iar in cele din urma Norbert Maior isi adjudeca victoria si astfel trece pe pozitia a treia a clasamentului general in Cupa Dacia.

”Ne-am gandit  la oportunitatea de a urca pe podiumul Cupei Dacia la final de an, dar nu ne-am impus acest lucru la startul ultimei curse a sezonului. Ne-am propus sa mergem cat de bine putem pe probele de la Harghita Rally si la final vom vedea si ce rezultate vom obtine. Ne-am simtit bine in masina inca de la shakedown si ne-a placut mult pe prima proba. Pe celelalte 2 speciale ceva s-a schimbat si masina se comporta putin diferit. Abia in service ne-am dat seama ca unul dintre amortizoarele de pe spate ne-a parasit. A doua zi am continuat sa simt bine masina, ceea ce mi-a permis sa ridic putin ritmul si sa speram chiar la victorie .Inainte de ultima bucla aveam un avans de 0,2 secunde. Am avut un parcurs rapid, fara prea multe greseli, iar asta ne-a facut sa invingem cu un avans de 4 secunde si astfel sa urcam pe locul 3 in ierarhia finala a Cupei Dacia. La Harghita am reusit sa castigam si in clasamentul general al debutantilor, sa luam locul 3 la juniori, astfel prindem ultima treapta a podiumului si la aceste doua clase. Vreau sa-i multumesc Alinei (co-pilotul meu), sponsorilor si tuturor celor care ne sustin pentru un prim sezon pe care nu il voi uita prea curand!,” a declarat Maior.

In sezonul 2015 echipajul Norbert Maior&Alina Pop sunt sustinuti de sponsorul principal Euphoria Kitchens Hall si de partenerii: Swiss Pharm, Mach1Sport Management, Apel One Med, GoPro prin xtrem video, Gother Service.

Imagini: arhiva pilotului Norbert Maior

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri