Raliul Dakar 2018: Mikko Hirvonen a obţinut locul al patrulea în etapa a patra

| 10 ianuarie 2018 | 0 Comments

Întârziată de ceaţa densă, etapa a patra a avut parte de un start spectaculos în categoria auto, unde maşinile au pornit în grupuri de câte patru.

Acustica motoarelor de competiţie a fost un motiv de distracţie pentru numeroşii spectatori prezenţi la punctul de start, aflat pe marginea oceanului, de-a lungul unui tronson lung.

Pentru sportivi a fost semnalul unei noi zile disputate, care anunţa o probă specială de 330 de kilometri prin dune, nisip şi pământ, combinat cu zone pietroase.

Mikko Hirvonen (Finlanda) şi Andreas Schulz (Germania), aflaţi la comenzile noului MINI John Cooper Works Buggy, au fost primii din familia MINI care au concurat în etapa a patra şi au făcut-o cu stil. La finalul rundei cu o lungime de 440 km, Hirvonen a fost cronometrat cu al patrulea timp al zilei.

Hirvonen: „Ziua aceasta a fost chiar bună. Nu am avut probleme majore. A trebui să ne întoarcem de două ori pentru a găsi waypoint. De asemenea, a fost foarte mult praf. Sunt bucuros că am putut demonstra potenţialul de care dispune MINI John Cooper Works Buggy.”

Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită) şi Timo Gottschalk (Germania) au dus cel de-al doilea MINI John Cooper Works Buggy pe un loc din Top 10, ocupând poziţia a noua. Cu Rajhi pilotând în acelaşi ritm rapid care l-a făcut un specialist al competiţiilor cross-country, MINI JCW Buggy se află acum pe locul al 31-lea în clasamentul general, un rezultat excelent dacă ţinem cont că se afla pe poziţia a 49-a după etapa anterioară.

Yazeed Al Rajhi: „Ne-am oprit de două ori. O dată pentru a schimba o roată, apoi pentru o mică problemă tehnică. Dar, per total, a fost o zi mult mai bună.”

Încă o dată, Jakub „Kuba” Przygonski (Polonia) şi Tom Colsoul (Belgia) au avut un ritm susţinut care le-a permis să fie performanţi în mod constant, aşa cum au arătat de la începutul competiţiei. A fost o tactică bună pentru că au fost feriţi de probleme, iar echipajul a fost recompensat cu locul al 12-lea la finalul etapei. Acest rezultat îi plasează în Top 10 al clasamentului general.

Przygonski: „A fost o zi grea şi lungă. S-au petrecut multe lucruri de-a lungul acestei etape. Am avut trei pene de cauciuc şi, normal, fără roţi de rezervă rămase am început să ne îngrijorăm. Am rămas blocaţi într-un canion, iar dunele erau foarte moi, ceea ce le-a făcut imposibil de traversat, aşa că a trebui să ocolim pentru că nu se putea urca pe nisip. Apoi a fost şi praful…”

Spiritul de luptă a fost demonstrat şi de echipajul Boris Garafulic (Chile) – Filipe Palmeiro (Portugalia). Determinaţi să recupereze timpul pierdut în etapa a doua, cei doi au reuşit acest lucru la finalul etapei, încheiată pe locul al 14-lea. Astfel, ei au ajuns pe poziţia a 36-a în clasamentul general, urcând 19 locuri – acum, sunt la mică distanţă de tandemul Al Rajhi – Gottschalk.

Orlando Terranova (Argentina) şi Bernardo Graue (Argentina) au fost victimele unui incident de cursă, ceea ce a făcut ca maşina lor, MINI John Cooper Works Rally, să se răstoarne. Cu toate acestea, ei au revenit în competiţie şi au încheiat etapa.

Etapa a cincea va duce competitorii de la San Juan de Marcona la Arequipa, fiind parcurs un traseu de legătură de 666 de kilometri şi o probă specială de 268 km.

Raliul Dakar 2018: rezultatele echipajelor MINI după etapa 4

Loc Pilot Navigator # MINI Echipă Timp
10 Jakub Przygonski (Polonia) Tom Colsoul (Belgia) 312 MINI John Cooper Works Rally Orlen Team 12h11:37 +1h35:30
12 Mikko Hirvonen (Finlanda) Andreas Schulz (Germania) 305 MINI John Cooper Works Buggy X-raid Team 13h15:49 +2h39:42
16 Orlando Terranova (Argentina) Bernardo Graue (Argentina) 307 MINI John Cooper Works Rally X-raid Team 14h15:10 +3h39:03
31 Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită) Timo Gottschalk (Germania) 314 MINI John Cooper Works Buggy X-raid Team 18h55:06 +8h18:59
36 Boris Garafulic (Chile) Filipe Palmeiro (Portugalia) 317 MINI John Cooper Works Rally X-raid Team 19h55:10 +9h19:03

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Mihai Zamfir a concurat în acest weekend la prima etapă a sezonului 24H Series Championship 2021

Mihai zamfir a pilotat un Audi RS3 LMS DSG, alături de colegii săi aparținând echipei britanice Simpson Motorsport, alături de...

Închide