Viteza și spectacolul din Cupa Suzuki trec pe macadam la Raliul Aradului

| 23 mai 2018 | 0 Comments

Primele două etape ale Campionatului Național de Raliuri s-au desfășurat pe asfalt, în județele Brașov și Cluj, având parte de o luptă intensă și interesantă pe probele speciale între cele 9 echipaje înscrise în Cupa Suzuki. Weekend-ul acesta acțiunea din cupa monomarcă se mută pe macadam, la prima etapă pe această suprafață a sezonului: Raliul Aradului.

Cunoscut ca un raliu cu probe speciale diverse, cu secțiuni rapide, lente, cu un macadam bun, dar și cu porțiuni casante, unde conservarea va fi cuvântul cheie, raliul va fi o adevărată provocare pentru echipaje.

Cu peste 130 de kilometri cronometrați, grupați în 9 probe speciale variate, Raliul Aradului se anunță interesant pentru fani, un prim moment dedicat lor având loc joi, începând cu ora 20:00, în fața Primăriei Arad, acolo unde echipajele vor oferi autografe, vor face poze și apoi vor defila pe podiumul startului festiv. De asemenea, un alt moment de spectacol pentru fani îl reprezintă superspeciala din centrul orașului, care va debuta vineri seara, de la ora 20:17.

Vineri, echipajele din Cupa Suzuki vor lua parte, între orele 10:00 și 13:00, la testele oficiale ale raliului, care se desfășoară lângă localitatea Cheșinț, acolo unde piloții vor face ultimele reglaje înaintea startului de la ora 16:00. Cu patru probe speciale incluse în program vineri, acțiunea se va desfășura în zona Arad, pe speciala ”Frumușeni”, dar și în zona Lipova, lângă localitatea Șiștarovăț, pe proba cu același nume. Ziua secundă a raliului va duce echipajele pe proba ”Conop”, rapidă, înșelătoare, dar și pe ”regina” raliului, ”Nadăș”: aproape 22 de kilometri de viraje rapide, lente, în urcare sau coborâre, în pădure, cu multe capcane, dar și zone spectaculoase pentru echipaje și fani.

După două victorii din tot atâtea posibile în 2018, Raul Badiu și Gabriel Lazăr pornesc în primul raliu de macadam al sezonului, pe suprafața preferată de amândoi, cu aceeași dorință: să fie cei mai rapizi pe probele speciale și să se impună, așa cum au facut-o în trecut pe drumurile de pământ din județul Arad. Pentru echipajul care a strâns maximul de puncte la primele două raliuri, lupta va fi dificilă, Radu Necula și Adrian Temeș urmând a emite pretenții la victorie, după ce în 2017 s-au clasat pe locul secund la această etapă, reușind la finalul sezonului să devină campioni ai cupei monomarcă.

Transilvania Rally a adus un excelent podium pentru Andrei Gîrtofan și Doru Vraja, brașovenii care se află în prezent pe locul 3 în clasamentul provizoriu al Cupei Suzuki și care își doresc un rezultat bun la Arad, astfel încât să rămână direct implicați în lupta pentru podiumul cupei monomarcă. După ce în 2017 s-a impus în Cupa Suzuki și în clasamentul clasei 9 la Arad, echipajul Dănuț Budai/Lucian Budai pleacă cu una din primele șanse în raliu, probele speciale fiind pe placul pilotului hunedorean, care este foarte rapid în orice condiții în acest raliu. În prezent, echipajul fiu-tată Budai se află pe locul 4 în clasamentul Cupei Suzuki, la doar 1 punct de podium.

Locul 5 în clasamentul provizoriu al cupei, Bogdan Vrabie și Cosmin Diacu revin cu entuziasm pe macadam, suprafața favorită a pilotului, având dorințe mari pentru un rezultat bun într-un raliu care se anunță disputat, cu o luptă strânsă pe probele speciale. Andrei Brezoszki și Dariana Mateuț – Bogdan vor continua la Arad lupta în clasamentul debutanților, acolo unde sunt lideri după primele două etape, dar vor demonstra, în fața fanilor locali, și că testele efectuate recent au fost de folos, mai ales ca pentru Dariana raliul este cel de ”casă”.

Din păcate, lista de înscrieri la Raliul Aradului nu este la fel de numeroasă în Cupa Suzuki, o serie de echipaje fiind nevoite, din diverse motive, să lipsească de la start. Sperăm ca echipajele Cristi Timisică & Levente Csegzy, Vlad Miculici & Alexandru Giușcă, Dorin Costea & Horațiu – Șerban Voicu și Bogdan Talașman & Daniel Voinea să se afle la startul următoarelor etape, pentru a ridica nivelul competițional al Cupei, pentru a face spectacol pentru fani, dar și pentru a demonstra, din nou, fiabilitatea și viteza de care este capabil Suzuki-ul Swift Sport.

Gabriel Lazăr, copilotul lui Raul Badiu așteaptă cu nerăbdare trecerea pe macadam: “Odată cu cea de-a treia etapă, trecem la macadam, suprafața noastră preferată. La ultima participare la Raliul Aradului am obținut rezultate remarcabile. Ne dorim să avem un parcurs cât mai bun și la finalul raliului să acumulăm cât mai multe puncte în clasamentul Cupei Suzuki și în clasamentul pe echipe, alături de colegii de la DTO Tellur Rally Team.”

Pentru Doru Vraja și Andrei Gîtofan, speranțele pentru raliul de la Arad sunt mari: ”Ne bucurăm că putem fi prezenți la startul celei de-a treia etape, Raliul Aradului, un raliu greu, dar frumos. Sperăm ca la final să avem un rezultat care să ne ajute să urcăm în clasamentul cupei Suzuki.”

După victoria din 2017 din Cupa Suzuki, Lucian Budai privește cu entuziasm competiția care se desfășoară în weekend: ”Salutare tuturor! Așteptăm cu nerăbdare prima etapă de macadam din acest an, unde credem că va fi o bătălie frumoasă în cadrul cupei. Sperăm ca vremea să țină cu noi, adică să nu ploaie, fapt care va fi și în favoarea fanilor, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare pe probe la o doză mare de spectacol (si praf…).”

Bogdan Vrabie revine la Raliul Aradului pe suprafața favorită, unde în 2017 a ocupat podiumul: ”Așteptăm cu nerăbdare prima etapă de macadam. Este suprafața mea favorită și ne dorim să avem un ritm bun.”

Pentru Dariana Mateuț – Bogdan, copilotul lui Andrei Brezoszki, etapa de la Arad este cea ”de casă”: ”Pentru Raliul Aradului ne dorim în primul rând consolidarea poziției în cadrul clasamentului Debutanților și în al doilea rând să acumulăm cât mai multă experiență pe macadam. Fiind suprafața mea preferată și totodată raliul meu de casă, îl aștept cu nerăbdare. Nu ratați proba SuperSpeciala din fața Primăriei. Să ne vedem cu bine pe probe!”

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
2021 – un an cu speranță și obiective importante pentru Napoca Rally Academy

Echipa va avea șase echipaje la start în 2021 Winter Rally Covasna, desfășurat în perioada 19-21 februarie, va fi un...

Închide