Radu Tamas #27, Campion National 2021 CNSS cat. J2 (16-18 ani)

| 14 octombrie 2021 | 0 Comments

Radu Tamas are 17 ani si a intrat la echipa Junior Motorsport in martie 2021, neavand contact anterior cu masini, incepand practic de la zero. Inca din primele ore de instruire a aratat calitatitile si talentul lui, ajungand intr-un timp foarte scurt sa stapaneasca bine arta pilotajului, asa cum numai cei cu cativa ani de experienta in spate o pot face.

 Campionul National la categoria J2 (16-18 ani) in cadrul Campionatului National de Super Slalom desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, Radu este seniorul echipei, elev la clasa a XI-a si se pregateste ca sa intre la Facultatea de Informatica. Ii plac simularile pe calculator si jocurile de automobilism si considera ca are aptitudini pentru acest sport. Spune ca “la volan sunt doar eu si masina, detasat de restul lumii, ma simt liber”.  In afara automobilismului face ski inca de la 6 ani si joaca tenis. Idolul sau este pilotul scotian Colin McRae.

 ,,M-am alăturat Proiectului Junior Motorsport complet fără experiență în conducerea unei mașini reale, experimentând doar pe simulatoare, cu emoții și cu anumite așteptări. Datorită răbdării și profesionalismului instructorilor găsiți aici mi-am găsit  încrederea în aventura vitezei și în posibilitatea mea de a fi printre campionii de pe podiumul de premiere, la toate etapele la care am participat”, a  declarat Radu Tamas, Campion National de Super Slalom la categoria J2 (juniori 16-18 ani).

Radu s-a impus autoritar, castigand 5 din 6 etape la care a luat parte si spunand pas la o etapa, avand deja asigurat titlul de campion cu doua etape inainte de sfarsitul campionatului. Este un talent autentic care cu foarte putin efort s-a impus in fata concurentei, cu toate ca nu a avut contact anterior cu pilotaj. Exploatezaza la maxim masina de concurs si nu i-e frica sa caute mereu limitele lui si a masinii pe care o conduce. Vesel si cerebral, este un exemplu pentru cei mai mici piloti ai echipei Junior Motorsport care mereu vor sa-l copiloteze la antrenamente, incercand sa ‘fure meseria’. Foarte atent la detalii, studiaza mereu trasele, incercand sa obtina un timp mai bun la fiecare mansa de concurs.

Evolutia lui in 2021 este un inceput promitator a unei cariere frumoase care ii poate aduce multe bucurii, situindu-l in topul pilotilor. In momentul de fata, impreuna cu a mare parte a echipei Junior Motorsport, se pregateste ca sa intre pe circuitele mari, primul test fiind in cursul lunii octombrie la Motor Park Romania, unde este sigur ca va avea o evolutie spectaculoasa.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Interviu de debutant: Alexandru Andreoiu – „Eu doar puteam visa sa fiu la start peste ani si ani”

Debutantul interviului de astazi ne aduce o poveste interesanta despre pasiunea pentru motorsport in toate formele ei. Pilotul Alexandru Andreoiu...

Închide