Pro Rally Team Brașov, debut cu podium la Tess Rally 46

| 5 aprilie 2017 | 0 Comments

Tess Rally 46 a însemnat și debutul oficial al echipei Pro Rally Team Brașov în Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Cele 5 echipaje au avut evoluții constant bune, care au dus formația de la poalele Tâmpei pe un loc 2 la final în ierarhia echipelor, cu un total de 67 de puncte, ceea ce reprezintă un rezultat foarte bun.

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia R5) au terminat întrecerea pe locul 3 la general și la clasa 2, în vreme ce Manuel Mihalache și Janos Soos (Mitsubishi Lancer Evo 9) au bifat locul 2 la clasa 3 și locul 5 la general. Jean Tatu și Cristian Florea (Subaru Impreza) au prins un frumos loc 2 la clasa 11, Andrei Gîrtofan și Doru Vraja au bifat două locuri 2 cu noul lor Suzuki Swift Sport, la Cupa Suzuki și la juniori, iar Cristiana Oprea și Ioana Stan, cu Dacia Sandero au terminat cu o evoluție frumoasă cursa brașoveană.

Aveți mai jos declarații ale componenților Pro Rally Team Brașov:

Dan Gîrtofan

„Echipa asta este ambiția mea de a aduce cât mai mulți sportivi brașoveni în ea. Este un lucru foarte important că, după atâția ani, avem în sfârșit o echipă formată din piloți de valoare, din Brașov și nu numai, care să aducă un plus de imagine Brașovului, dar și un plus de valoare în campionat. Nu ne-am propus rezultate senzaționale, dar dacă fiecare vom avea evoluții bune, asta va însemna că vom puncta foarte bine și în ierarhia pe echipe. Sunt foarte mulțumit pentru evoluția tuturor membriilor echipei de la Tess Rally. Toți și-au făcut treaba foarte bine și au adus puncte importante, care au contribuit la un rezultat pozitiv.”

Manuel Mihalache

„Locul 2 la clasa 3 și locul 5 la general sunt rezultate foarte bune pentru mine și Jancsi. Mă bucur că prin aceste clasări am reușit să ne aducem și noi aportul la rezultatul final al noii echipe, Pro Rally Team Brașov. Suntem foarte încântați că facem parte din această echipă și sperăm să atragem lângă noi și câțiva parteneri brașoveni, care să ne ajute să avem rezultate frumoase pentru acest oraș.”

Jean Tatu

„Mă bucur foarte mult că am revenit pe probele speciale din cadrul Campionatului Național de Raliuri. A fost un raliu frumos la Brașov, iar rezultatul este unul care ne mulțumește. De asemenea, și eu și Cristi sunte fericiți și onorați că facem parte din echipa Pro Rally Team Brașov a prietenului Giri și sperăm să ne aducem și noi aportul la o clasare cât mai bună. Acuma rămâne să vedem vom putea să participăm la toate etapele.”

Andrei Gîrtofan

„A fost un raliu foarte frumos. Vremea a ținut cu noi și cu fanii, care au venit în număr mare pe probe și asta mi-a ridicat moralul foarte mult. Mi-a făcut plăcere să merg cu noua mașină, Suzuki. Este una foarte fiabilă și m-am înțeles cu ea foarte bine încă de la început. Mă bucură foarte mult cele două locuri 2 obținute, dar și faptul că am adus puncte importante pentru echipă. Pentru Cluj, următoarea etapă, vrem să ne pregătim și mai bine și să facem un rezultat și mai bun.”

Cristiana Oprea

„Raliul Brașovului a fost pentru mine și Ioana o etapă de acomodare: am făcut primii kilometri atât cu noul Sandero, cât și una cu cealaltă, la shakedown. Sunt foarte fericită că vremea ne-a ajutat, pentru că am putut să creștem efectiv de la viraj la viraj, descoperind felul în care stă mașina pe drum, cum frânează, căutându-ne ritmul de dictare ideal. Suntem un echipaj nou format, dar extrem de entuziasmat. După prima probă am scăpat de emoțiile acestui nou început și ne-am distrat, așa că am putut să ne îndeplinim obiectivul de a termina cu bine acest prim raliu, fără presiunea unui alt rezultat.

Faptul că suntem parte din Pro Rally Team Brașov este o sursă de inspirație. Avem în jurul nostru oameni talentați și profesioniști, care ne oferă siguranța de care avem nevoie pentru a evolua cu pași mici, dar siguri.”

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Credit foto: Adrian Torjoc & Bogdan Barabas


Tags: , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide