spot_img

Prejmer Circuit aduce Braşovul pe harta europeană a motorsportului!

Se vorbeşte de ceva vreme despre un circuit de concurs de nivel european la Braşov, un circuit care, alături de întreaga bază ce îl va deservi, vrea să aducă urbea de al poalele Tâmpei pe harta competiţiilor internaţionale de motorsprt.

Amplasat pe DN 11, la Prejmer, ansamblul va fi inaugurat cu mare fast în această vară. Am vrut să aflăm mai multe despre această locaţie şi astfel am luat legătora cu domnul Horia Totu, directorul de imagine al Prejmer Circuit.

auto24bv.ro: De unde a pornit proiectul Prejmer Circuit?

Horia Totu: Totul în motorsport pleacă de la pasiune, iar fundamentul pasiunii este reprezentat de infrastructură. Prejmer Circuit vine în întâmpinarea kartiştilor şi nu numai a lor prin oferirea unui spaţiu în care aceştia să îşi poată manifesta pasiunea. Aflat la doar 16 kilometri de Brasov, Prejmerul este locaţia ideală pentru acest proiect aflat chiar la Drumul Naţional 11. Autorităţile locale din Prejmer au înţeles imediat posiblitaţile de dezvoltare pe care le oferă din punct de vedere sportiv şi turistic realizara unui circuit de nivel mondial, oferind acestui proiect tot sprijinul necesar. Prejmerul este, din toate punctele de vededre, cea mai bună locaţie pentru acest circuit.

auto24bv.ro: Ce înseamnă Prejmer Circuit pentru Braşov şi pentru iubitorii sportului cu motor din zonă?

Horia Totu: Administratorii International Motorsport Activities SRL – compania care deţine Prejmer Circuit – sunt oameni pasionaţi de competiţiile auto/moto şi au o vastă experienţă internaţională în sportul cu motor. Ei au decis aducerea în Romania a unui format consacrat în ţările dezvoltate: un complex sportiv destinat tuturor celor care au viteza în sânge. Prejmer Circuit este pe de o parte o pista ultra-modernă de karting, singura din Estul Europei în măsură să gazduiască etape de Campionat European şi Mondial. Pe de altă parte, Prejmer Circuit aduce în Romania ideea de club destinat pasionaţilor. Toţi amatorii de motorsport vor gasi la Prejmer Circuit activităţi pe măsura dorinţelor şi a bugetelor. De la cladirea destinată exclusiv membrilor (cu duşuri, boxe pentru karturi, club privat şi terasă) până la închirierea de karturi hobby sau cursurile de pilotaj, Prejmer Circuit îşi propune dezvoltarea unui mediu „racing” bazat pe cultura sportului auto de circuit.

auto24bv.ro: Vor putea aici proprietarii de maşini puternice să şi le testeze sau va fi un circuit destinat exclusiv kartingului?

Horia Totu: Prejmer Circuit este un complex destinat tuturor pasionaţilor auto/moto şi nu doar „kartiştilor”. Cu siguranţă doritorii vor avea acces la pistă şi la celelalte facilităţi ale complexului (inclusiv 6 hectare de trase offroad), dar în anumite intervale orare clar stabilite şi în zile special alocate. Principala activitate a circuitului se desfăşoara în jurul kartingului (închirieri, accesul permanent al membrilor clubului şi cursantii şcolii de pilotaj), însă toate evenimentele care implică motorsport îşi vor găsi locul la Prejmer Circuit.

auto24bv.ro: Ce competiţii se vor disputa aici? Le ce nivel de participare si performanta?

Horia Totu: Principala competiţie promovată de Prejmer Circuit este Rotax Max Challenge. Pe scurt, această competiţie este destinată tuturor proprietarilor de motoare Rotax. Aceste propulsoare extrem de fiabile (singurele din lumea kartingului care au garanţie 6 luni) vor fi revizuite şi sigilate de mecanicii Prejmer Circuit, fără posibilitatea modificării caracteristiclor lor. Se adaugă anvelopele Mojo egale pentru toţi participanţii şi greutatea minima egală a competitorilor. Competiţia va avea premii deosebit de importante, printre care şi reprezentarea României gratuit la Marea Finala Rotax Max Challenge, care anul acesta va avea loc la Abu Dhabi. De asemenea, în urma discuţiilor cu reprezentanţii comisiei de kartina a FIA, este foarte posibil ca Prejmer Circuit să primească etape din WSK (World Series Karting) şi Campionatul European. Discutăm şi varianta aducerii în România a Marii Finale Rotax Max Challenge, competiţie denumita Olimpiada Kartingului.

auto24bv.ro: Când e gata circuitul şi ce planuri aveţi pentru inaugurare?

Horia Totu: Inaugurarea va avea loc în acastă vară şi va fi sărbătorită printr-un eveniment deosebit. Ne rezervam dreptul de a pastra deocamdata secretul asupra acestui eveniment la care lucrăm deja, dar nu excludem pariciparea unor pilot de top din sportul cu motor. Vă vom ţine la curent.

Îi mulţumim domnului Totu pentru informaţiile oferite şi aşteptăm cu nerăbdare inaugurarea Prejmer Circuit.

DETALII CIRCUIT:

Lungime: 1250m

Latime: între 8 şi 10m

Viraje: 14 (7 stânga, 7 dreapta)

Parabolica: viraj de dreapta care “închide” de 3 ori

Cea mai lunga linie dreapta (start/sosire): 170m

Suprafata: asfalt de granulaţie fină

Sistem de cronometrare complet.

Related Articles

4 COMENTARII

  1. ca sa vina toti pasionatii de viteza in Sange trebuie ca circuitul sa aibe cel putin 3 km si latime de cel putin 15 metri … altfel or sa vina doar aia cu carturile , succes,

  2. Ar putea veni multi pasionati de sport auto, exista posibilitatea venirii cu rulota sau autorulota, ar fi necesare locul de parcare, sursa de curent, grup social cu dusuri si wc, zona gratar, samd.???
    Mihai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,114FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri