spot_img

Petrut Florescu ataca Mondialul de karting

Petrut Florescu nu a reusit sa se califice in finala etapei din Bahrain, ultima runda din Campionatul Mondial de Karting, clasa KF Junior, in ciuda evolutiei foarte bune din weekend.

Petrut a inceput extrem de hotarat week-endul din Orientul Mijlociu. Dupa doua antrenamente cronometrate romanul avea deja al treilea rezultat. Dupa alte trei sesiuni de antrenamente a incheiat cu cel mai bun timp. In heaturile de calificare, pilotul Morsicani a pastrat aceeasi linie. In primul heat a incheiat cu al 10-lea rezultat, in cel de al doilea a fost al 7-lea, in al treilea a incheiat slab, pe 18, iar in ultimul heat a venit pe 4, la o secunda si jumatate in spatele liderului, britanicul Lando Norris.

Seria aceasta l-a dus pe Florescu in linia a 5-a pe grila prefinalei cu numarul 2. In acea secventa, bucuresteanul a incheiat pe locul 18 iar asta l-a arucat pe locul 35 in clasamentul curselor prefinale, fapt ce nu i-a permis sa participe in finala din Bahrain. Mai departe au mers primii 34.

„Campionatul Mondial era ocazia perfecta de a incheia sezonul in forta, insa lucrurile nu s-au desfasurat asa cum mi-am propus. Sunt suparat pentru ca era o cursa pe care o aveam la indemana, dar am scapat-o printre degete din motive care nu mi se datoreaza. Am pornit tarziu in calificari si n-am avut cand sa fac un timp bun in vederea pozitiei la startul heat-urilor de calificare. Desi am fortat apoi si am reusit clasari bune in manse, am pornit in prefinala la mijlocul plutonului iar acolo exista mereu riscul de a fi acrosat sau lovit din spate. Exact asta s-a intamplat imediat dupa start iar sansele mele de a ma califica in finala au fost sfaramate. Am ramas intre primii zece in clasamentul final al Campionatului Mondial, insa asta nu ma incalzeste deloc. Scopul meu era victoria si sunt convins ca as fi putut-o obtine. Asa e la curse, insa. Am invatat de multa vreme ca lucrurile nu se intampla mereu asa cum am vrea. Voi merge mai departe cu inca o lectie invatata si voi fi la fel de determinat si in viitor”, a declarat Petrut Florescu, citat de Autostiri.ro.

In cele doua curse in Campionatul Mondial, Petrut Florescu a strans 10 puncte in clasamentul general.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri