Parteneriat intre Grupul PSA si compania SAIPA

| 26 iulie 2016 | 0 Comments

Grupul PSA şi compania SAIPA, partenerul mărcii Citroën în Iran încă din 1966, au semnat un acord-cadru pentru crearea unui joint-venture în vederea producerii şi comercializării de autovehicule Citroën în Iran.

Noul joint-venture, cu participaţie 50/50, pune bazele unui parteneriat strategic între cele două companii. Acest parteneriat va cuprinde întregul lanţ valoric, de la concepţie şi până la comercializare. Autovehiculele vor fi produse în Iran, la fabrica din Kashan, care va intra în proprietatea Grupului PSA în proporţie de 50%.

Noua companie va investi peste 300 de milioane de euro pe parcursul următorilor cinci ani, pentru realizarea unor capacităţi de producţie şi cercetare-dezvoltare. Acordul va fi însoţit de un transfer de tehnologii precum şi de un nivel semnificativ de conţinut local. Acesta va intra în vigoare după semnarea acordului definitiv, prevăzut pentru sfârşitul anului 2016.

Primele autovehicule Citroën vor ieşi de pe linia de producţie a uzinei din Kashan în anul 2018.

Prezentă în Iran din 1966, marca Citroën va reveni în această ţară odată cu lansarea a trei noi modele, special concepute pentru piaţa locală. Autovehiculele Citroën vor fi comercializate pe întreg teritoriul Iranului prin intermediul unei reţele dedicate exclusiv mărcii.

Cu ocazia semnării acestui acord, Carlos Tavares, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului PSA, citat de autostiri.ro, a declarat că: „Acest acord constituie un nou capitol în istoria cooperării cu SAIPA. Dorim să asigurăm clienţilor noştri iranieni o gamă de autovehicule moderne, corespunzătoare celor mai înalte standarde de confort, siguranţă şi tehnologie.”

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Premieră: Bridgestone aduce tehnologia de ultimă oră ENLITEN pe modelul full-electric ID.3 al partenerului Volkswagen

Bridgestone a colaborat cu partenerul său de lungă durată, Volkswagen, pentru a aduce tehnologia de pneuri ușoare ENLITEN Technology la...

Închide