Noul model Volvo XC60 este disponibil la test drive pe piața din România

| 11 august 2017 | 0 Comments

Volvo Cars, producătorul suedez de mașini premium, anunță oficial disponibilitatea la test drive a noului model SUV XC60 pe piața din România, începând cu luna august. Noua generație a modelului, produsă in Gothenburg, Suedia, a fost prezentată oficial la nivel internațional în primăvara acestui an, în cadrul Geneva Motor Show.

Noul XC60, una dintre cele mai sigure mașini realizate vreodată, este complet echipată cu tehnologie de ultimă generație. Funcția Steer Assist a fost adăugată la sistemul de siguranță City Safety, un nou sistem de siguranță numit Oncoming Lane Mitigation utilizează asistența la viraje pentru a atenua posibilele coliziuni frontale, în timp ce Blind Spot Indication System (BLIS) folosește acum funcționalitatea Steer Assist pentru a reduce riscul de coliziuni la schimbarea benzii de circulație.

Noua mașină înlocuiește modelul original de succes XC60, care a devenit cel mai bine vândut SUV de dimensiuni medii din Europa în cei nouă ani de la lansare, cu aproape un milion de mașini vândute la nivel mondial. Modelul este al patrulea bazat pe arhitectura de vehicule Volvo Scalable Product Architecture (SPA), dezvoltată de companie în urma introducerii seriei de top 90 din ultimii ani. Acesta este un concept unibody, cu șasiul dintr-o singură bucată, care mărește siguranța în cazul accidentelor rutiere.

“Suntem încântați să aducem pe piața din România noul model Volvo XC60. Lansarea noului model pe piața din România reprezintă respectarea promisiunii făcute de marca Volvo către clienții săi, la nivel global, fie că ne referim la siguranța pasagerilor sau a celorlalți participanți în trafic, cât și la design-ul elegant și dotările premium”, a declarat Bogdan Huidan, Director General Forum Auto, Importator Volvo Cars pe plan național, citat de autostiri.ro.

Exteriorul impozant al noului Volvo XC60 întâlnește interiorul elegant, într-un model cu o înfățișare impunătoare și un fler suedez aparte. Noul XC60 este SUV-ul cu o atitudine scandinavă unică, un model care combină eleganța cu puterea. Capota lungă, arcurile puternice ale roților și consolele scurte creează un sentiment de putere rafinată, iar farurile LED distincte, în forma „ciocanului lui Thor”, definesc noul Volvo XC60, conferindu-i o identitate deosebită.

Noul model Volvo XC60 beneficiază de două motorizări diesel și două motorizări pe benzină, toate fiind parte a generației noi de motoare dezvoltate de Volvo. Cei care preferă versiunea diesel vor putea alege dintre motorizările D4 AWD (1.969 cmc, 190 CP și 400 Nm) și D5 AWD (1.969cmc, 235 CP și 480 Nm), în timp ce, pentru cei care doresc motorizarea pe benzină, există versiunile T5 AWD (1.969cmc, 254 CP și 350 Nm) ȘI T6 AWD (1.969cmc , 320 Cp și 400 Nm).

De asemenea, noul XC60 vine echipat cu premiatul motor pe benzină T8 Twin plug-in hybrid, lider în topul sistemelor de motorizare, ce oferă performanță, eficiență și nivel scăzut de emisii. Motorul oferă 407 CP și o accelerație de la 0 la 100 km în doar 5,3 secunde. Totodată, noul model pune la dispoziția clienților trei niveluri de echipare, Momentum, R-Design și Inscription.

Mașina promite să ridice nivelul așteptărilor, prin designul îndrăzneț și prin tehnologia naturală, făcând ca fiecare drum să fie o experiență scandinavă veritabilă.

Modelul este disponibil pentru test drive la toți dealerii autorizați Forum Auto România.


Tags: , ,

Category: Drive-Test, Prima pagina

Citește articolul precedent:
A doua ediție Turul Colinelor, 12-13 iunie 2021

Competiția ciclistă este organizată sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu RoadGrandTour.

Închide