Noul BMW X5 lansat pe circuitul ,,Monza, Sahara”

| 20 noiembrie 2018 | 0 Comments

Pentru lansarea noului BMW X5, BMW Italia a ales o abordare unică: a dus virajele legendare de la Monza pe nisipul secular de la Sahara. Circuitul istoric de la Monza a fost reprodus la Merzouga, într-una din cele mai deşertice zone ale Marocului: un traseu de 5,793 kilometri iese în evidenţă prin nisipul şi pietrele Saharei. Fiecare viraj, fiecare linie dreaptă, fiecare şicană a fost reconstruită cu fidelitate la scară 1:1, atât ca rază de curbură, cât şi ca distanţă.

Timp de două săptămâni, peste 50 de oameni – inclusiv ingineri, topografi, tehnicieni, lucrători şi piloţi – au lucrat şi au contribuit la realizarea acestui proiect incredibil. A fost nevoie de patru zile de studiu şi pregătire, cu topografi, ingineri şi arhitecţi, cu opt posturi de design topografic şi simulare.

Timp de nouă zile, patru buldozere şi patru camioane au mutat 24 de metri cubi la un moment dat pentru a pregăti solul şi pentru a îndepărta nisipul în exces, în timp ce două gredere şi două compactoare au definit şi au compactat pista. Peste 3.500 de metri cubi de sol au fost mutaţi pentru a da naştere circuitului off-road.

O muncă monumentală care a culminat cu o provocare fără precedent: noul BMW X5, după ce a traversat Europa într-o călătorie în etape, a ajuns la circuitul „Monza, Sahara” în deşertul marocan impenetrabil unde, printre dune şi stânci, a provocat unul dintre cele mai ostile terenuri de pe planetă şi s-a confruntat cu Lesmo, Ascari şi Parabolica, dând dovada calităţilor sale off-road, datorită noului pachet xOffroad, care îşi face debutul odată cu acest model.

Noul BMW X5 a fost întâmpinat în Maroc den oul BMW R 1250 GS, motocicleta enduro prin excelenţă de la BMW Motorrad, revizuită recent cu un nou motor boxer, care a fost deschizătorul acestei procesiuni.

Noul BMW X5: pachetul xOffroad este o noutate absolută

Familia BMW X5 îşi are originile în BMW X5, iar acum, la cea de-a patra generaţie a sa, modelul se evidenţiază aşa cum nu a mai făcut-o vreodată, atât din punct de vedere al esteticii, cât şi al caracterului modern. Noul BMW X5 impresionează prin varietatea de inovaţii şi reprezintă cea mai convingătoare întruchipare de până acum a modelului Sports Activity Vehicle (SAV) familiar: abilitatea de a se aventura în regim off-road combinată perfect cu plăcerea condusului dinamic. Asemenea predecesorilor săi, BMW X5 va fi produs la uzina BMW din Spartanburg, în SUA. Lansarea sa pe piaţă va avea loc la 24 noiembrie 2018.

Noul design al modelului SAV bavarez sporeşte siguranţa şi robusteţea, conferite de dimensiunile mai mari, dacă este comparat cu predecesorul său, care contribuie la apariţia impresionantă şi un spaţiu interior de invidiat. Noul BMW X5 menţine proporţiile specifice ale unui SAV, suprafeţele clare şi liniile precise care accentuează robusteţea, siguranţa şi măreţia automobilului. Chiar şi interiorul, îngrijit în fiecare detaliu, este caracterizat de un design modern şi o atmosferă exclusivă.

Noile sisteme de şasiu îmbunătăţesc performanţele off-road, sportivitatea şi confortul noului BMW X5. Modelul SAV este echipat standard cu control dinamic al amortizoarelor (DDC), în timp ce suspensia M Professional adaptivă cu stabilizare antiruliu activă şi direcţia activă integral (care îşi face debutul la un model BMW X) garantează un comportament foarte agil şi dinamic.

Suspensia pneumatică pe ambele punţi îndeplineşte cerinţele clor care caută confort maxim al călătoriei şi permite ca garda la sol a automobilului să fie ajustată cu 80 de milimetri prin apăsarea unui buton sau prin utilizarea BMW Display Key.

O noutate absolută pentru model este posibilitatea oferită clienţilor de a opta pentru pachetul xOffroad. Un buton specific oferă conducătorului posibilitatea de a alege unul dintre cele patru moduri de condus off-road (xSand, xRocks, xGravel, xSnow), care determină automat setările ideale pentru garda la sol, sistemul xDrive, reacţia acceleraţiei, controlul transmisiei şi intrările corectoare ale sistemului DSC atunci când se rulează pe nisip, pietre, macadam sau zăpadă.

Video: YouTube

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Spectacol pe Transfăgărășan pentru DTO Rally Team

Toate cele patru echipaje ale DTO Rally Team au concurat sub culorile echipei piteștene din plăcerea pentru curse și au...

Închide