Noul BMW M2 Coupé disponibil în România

| 21 noiembrie 2015 | 0 Comments

BMW M2 CoupéDupă ce a fost anunţat oficial în urmă cu o lună, noul BMW M2 poate fi comandat în România. Preţul de început pentru cel mai accesibil model din familia BMW M este de 50600 Euro fără TVA. Acesta este deja disponibil pentru comenzi, primele livrări fiind aşteptate în 2016.

Pe lângă un tren de rulare şi un propulsor creat special de M GmbH, precum şi un design sportiv extravertit specific gamei M, noul BMW M2 vine cu un pachet de echipare standard foarte bogat. Acesta include o serie de sisteme de confort şi siguranţă, aşa cum sunt senzorii de parcare, pilotul automat cu funcţia de frânare, farurile xenon adaptive şi cu funcţia de fază lungă automată adaptivă, dar şi Sistemul de navigaţie Professional. Faţă de modelul pe care îl înlocuieşte, deja legendarul BMW Seria 1 M Coupe, noul BMW M2 poate fi comandat cu o cuite manuală, cât şi cu una automată Drivelogic M, cu dubul ambreiaj.

Pentru BMW M2 sunt disponibile gratuit 4 nunanţe de vopsea metalizată (Negru Sapphire, Gri Mineral, Argintiu Moonlight, Albastru Long Beach) şi una nemetalizată (Alb Alpine). Dintre acestea, Albastru Long Beach este disponibilă exclusiv pentru BMW M2.

Despre BMW M2

De-a lungul ultimilor 40 de ani, un automobil sport BMW de înaltă performanţă din clasa compactă a reuşit mereu să întoarcă privirile şi să creeze emoţii puternice. BMW 2002 turbo întruchipează perfect rezoluţia BMW şi orientarea către o dinamică remarcabilă, agilitate excepţională şi control optim al automobilului. Evocând pasiunea investită de marcă în acel model unic, BMW M GmbH dezvăluie noul BMW M2. Cu motorul de înaltă performanţă, cu şase cilindri dispuşi în linie, agilitatea tracţiunii spate, suspensia M Sport ultrauşoară din aluminiu şi stilul extrovertit, noul BMW M2 Coupé are toate calităţile pentru a furniza plăcerea condusului în forma supremă.

Performanţe explozive

Nou dezvoltat, motorul de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, din echiparea noului BMW M2 dispune de tehnologia M TwinPower Turbo de ultimă oră, astfel că dezvoltă 272 kW/370 CP la 6.500 rpm (consum mediu mixt: 8,5 l/100 km; emisii CO2: 199 g/km)*. Cuplul maxim de 465 Nm poate fi mărit până la 500 Nm în fluxuri scurte sub overboost. Toate acestea permit ca noul BMW M2 Coupé, echipat cu transmisia opţională M cu dublu ambreiaj cu şapte trepte (M DCT) şi Launch Control, să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,3 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Cu toate acestea, în versiune cu transmisie M DCT, automobilul îşi accentuează eficienţa remarcabilă – consum de combustibil de doar 7,9 l/100 km* şi emisiile CO2 de numai 185 g/km*.

Experienţă din motorsport

Datorită punţilor faţă şi spate din aluminiu – provenite de la BMW M3/M4 -, jantele de 19 ţoli, din aluminiu forjat, cu anvelope de dimensiuni diferite, direcţia M Servotronic cu două setări şi frânele M din material compozit cu eficienţa adecvată, noul BMW M2 Coupé ridică încă o dată standardul dinamicii în segmentul compactelor sport de înaltă performanţă. În acelaşi timp, BMW M2 este singurul model din acestă categorie a excelenţei sportive care vine cu tracţiune spate, pentru o agilitate unică.

Cu gestiune electronică, diferenţialul M activ, care optimizează tracţiunea şi stabilitatea direcţională, joacă şi în acest caz un rol important. Plăcerea condusului este şi mai mare atunci când programul M Dynamic Mode (MDM) al sistemului Dynamic Stability Control (control dinamic al stabilităţii) este activat. MDM permite patinarea roţii – astfel sunt posibile derapaje moderate şi controlate pe circuit.

Dintr-o familie puternică

Noul BMW M2 Coupé este urmaşul modelului de succes al deja legendarului BMW Seria 1 M Coupé, dar şi un descendent – prin filosofia sa de bază – al originalelor E30 BMW M3 şi BMW 2002 turbo. Acesta din urmă a creat senzaţie acum mai bine de 40 de ani, întruchipând angajamentul a ceea ce este acum BMW M GmbH pentru dinamica remarcabilă, agilitatea imbatabilă şi controlul optim al automobilului.

Lista de preturi si alte informatii oficiale despre noul BMW M2 Coupé.

Sursa si imagine: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
80 de ani de la victoria BMW 328 la Mille Miglia, 8 decenii de poveşti

BMW 328 şi victoria de la Mille Miglia - o poveste de 8 decenii care a definit marca bavareză, cu...

Închide