Nicolas Peter, membru al Consiliului de Administraţie BMW AG Board

| 4 octombrie 2016 | 0 Comments

P90237359_lowRes_dr-nicolas-peter-as-Nicolas Peter devine membru al Consiliului de Administraţie BMW AG Board şi responsabil pentru finanţe. Friedrich Eichiner se va retrage la vârsta de pensionare.

La întâlnirea ce a avut loc în cursul săptămânii trecute, Consiliului Director al BMW AG l-a numit pe Dr. Nicolas Peter ca membru al Consiliului de Administraţie şi responsabil pentru finanţe. Dr. Peter (54 de ani) va prelua poziţia de CFO (director financiar executiv), urmând a-i lua locul lui Dr. Friedrich Eichiner (61 de ani), care se va pensiona cu începere de la 1 ianuarie 2017.

Absolvent de Drept, Dr. Peter s-a alăturat BMW Group în 1991, în departamentul de finanţări vânzări. În 1999, el a devenit director general pentru finanţe şi administraţie al BMW Franţa şi a condus organizaţia de vânzări din Suedia cu începere din 2002. În 2005, el a fost numit director de coordonare a vânzărilor, dezvoltare a proceselor şi IT, înainte de a devenit director de controlling al BMW Group în 2007. El a condus regiunea europeană de vânzări cu începere din octombrie 2011.

Înainte de a-şi începe cariera în cadrul BMW Group, Dr. Eichiner a absolvit administrarea afacerilor în 1987. El a fost membru al Consiliului de Administraţie din 2007. Până în 2008, el a fost responsabil pentru dezvoltarea corporate strategică şi a brandului. De atunci, el a condus divizia de finanţe.

„Nicolas Peter este nu doar un expert financiar dovedit, ci cunoaşte foarte bine şi domeniul vânzărilor datorită anilor de experienţă în acest domeniu”, a declarat Dr. Norbert Reithofer, preşedintele Consiliului Director al BMW AG. „De 25 de ani, el se află alături de BMW Group şi are cunoştinţe vaste despre companiei, ceea ce îl face să fie persoana ideală pentru a îndeplini rolul de director financiar executiv.”

Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG: „Sunt încântat că am avut posibilitatea să aduce, în postul de director financiar executiv, o persoană cu experienţa de specialist şi calităţile de director pe care le are Nicolas Peter”.

Dr. Norbert Reithofer a continuat: „Lui Friedrich Eichiner îi datorăm recunoştinţa noastră supremă pentru cei peste 30 de ani de activitate în cadrul BMW Group. El a fost vectorul principal din spatele Strategy Number ONE şi a menţinut compania din punct de vedere economic pe traseul potrivit de-a lungul anilor provocatori ai crizei economice, la începutul carierei sale ca director financiar executiv. În mare parte, datorită lui Friedrich Eichiner a fost posibil ca, de-a lungul mai multor ani, BMW Group să se bucure de o reputaţie excelentă şi de un nivel ridicat de încredere în comunitatea financiară”

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Șapte evenimente se vor desfășura în acest weekend sub egida FRAS

În conformitate cu restricțiile enumerate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății Nr. 601 /...

Închide