Motor Park România – Smart Driving Series, Etapa a 2-a

| 6 august 2015 | 0 Comments

Sfârșitul de săptămână 31 iulie – 2 august a marcat desfășurarea celei de-a doua etape a Smart Driving Series. Evenimentul a avut loc la Motor Park România, din Adâncata şi continuă misiunea de a introduce tinerii în lumea sportului cu motor prin programul dedicat juniorilor dar și de a oferi un cadru competițional profesionist, tuturor pasionaților de viteză.

Pentru fiecare etapă din calendarul acestui an, piloții aspiranţi se pot înscrie într-un proces de preselecţie, cei mai buni primind dreptul de participare în competiţie.

La startul celei de-a doua etape a Smart Driving Series s-au aliniat 14 piloți la categoriile Gentleman şi Junior, ei având la dispoziție modele BMW Seria 2 Coupé, propulsate de un motor BMW TwinPower Turbo de 1998 cmc ce dezvoltă 245 de cai putere. Este singura competiție monomarcă organizată în România, unde autoturismele, echipamentul și logistica sunt puse la dispoziție de către organizator și partenerii lor.

A doua etapă a campionatului şi-a propus să ofere un weekend complet de spectacol motorsport. Modalitatea de desfăşurare a manşei de concurs, cu plecare pe grila de start şi interdicţia de a depăşi după intrarea în primul viraj, i-a pus pe concurenţi în faţa provocării de a pilota la viteze ridicate, la o distanţă mică între maşini şi de a obţine cel mai bun timp în condiţiile prezenței mai multor mașini pe circuit.

Vineri, pentru a intra în atmosfera de concurs, au fost organizate 4 sesiuni în care piloții amatori, asistați de instructorii profesionişti Smart Driving, s-au pregătit pentru ceea ce avea sa urmeze în weekend. Sâmbătă, după 4 sesiuni libere, o sesiune de calificări, care a determinat ordinea intrării în cursă, și o manșă de concurs, au fost desemnați primii lideri ai competiției. Duminică, după 3 sesiuni de antrenament și o sesiune de calificări, cea de-a doua manșă de concurs a determinat ocupanții podiumului Smart Driving Series, etapa a 2-a.

Câștigatorii ambelor categorii au fost desemnați în funcție de punctajul cumulat din cele 2 manșe de concurs, astfel: cel mai bun timp a fost notat cu 10 puncte iar următoarele, în ordine descrescătoare, până la 1 punct.

Lupta pentru locul I, atât la categoria piloților amatori cu vârsta peste 21 de ani, cât și la categoria juniorilor, a fost foarte strânsă. După două zile, Vlad Morar obține recordul, dar si victoria categoriei Gentleman, cu cel mai bun tur în prima manșă, 1:47.537 iar Alexandru Grădinaru (16 ani), obţine victoria la categoria Junior cu cel mai bun timp de 1:49.580.

La categoria Gentleman, ocupanții celorlalte poziții, sunt Ciprian Axinte și Marian Ene, iar la juniori, podiumul a fost completat de Denis Dogoter (19 ani) și Alen Gurău (20 ani).

Urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Smart Driving Series, etapa 2, la categoria Junior, Alexandru Grădinaru a declarat: “Smart Driving Series este un vis împlinit pentru că îmi dă șansa de a-mi exploata în siguranță pasiunea pentru viteză, la bordul unor masini puternice, alături de campioni ai motorsportului românesc. Pe lângă adrenalina competiției, este o bună ocazie de a învăța un stil corect de pilotaj.”

Competiția din weekend a fost marcată și de o premieră, Ana-Maria Calea (19 ani) la Junior, a fost prima fată înscrisă în Smart Driving Series, cel mai bun timp al ei fiind de 1:53.731.

“Circuitul de la Adâncata a redeschis interesul pentru motorsport şi a fost un factor important în apariţia acestei competiţii. BMW Seria 2 Coupe se dovedeşte excelent pentru a susţine acest program: este deosebit de agil şi ideal pentru primii paşi în pilotaj. Alături de organizatori, pregătim urmatoarele 2 etape, Iași și Serres (Grecia) și sperăm ca tot mai mulți pasionați de viteză să se bucure de acest cadru profesionist pentru a-și satisface dorința de adrenalină.” Ștefan Podaru, Executive Manager APAN Motors.

Pe parcursul weekendului, un plus de spectacol a fost asigurat şi de a treia etapă a Campionatului Naţional de Turisme, Cupa Logan şi Cupa Lupo, organizate în paralel la Adâncata.

Următoarea etapa Smart Driving Series este planificată pentru 25-27 septembrie, la Iaşi.

Partenerii Smart Driving Series sunt: BMW APAN Motors, Michelin România, MOTUL, OZ Racing România, Sparco, Asociaţia Litoral – Delta Dunării, Crosspoint – Investment Banking & Real Estate, Roger Utilaje, Costadoro Coffee Lab, Cromatic Studios, Turkish Airlines.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda CX-5 2021 – conectivitate crescuta

Mazda CX-5 2021 dispune de tehnologia Human Machine Interface (HMI) îmbunătățită pentru un confort mai ridicat și un plus de...

Închide