Motocross CUP continua la Ciolpani, pe 30 mai: focus pe sportivii amatori!

| 27 mai 2015 | 0 Comments

start motocross cup ciolpaniEtapa a doua a Motocross CUP este programata pentru sambata, 30 mai pe circuitul de la Ciolpani, incepand cu orele 13:00. Daca prima etapa a singurei cupe private de motocross din Romania a avut loc in mini-vacanta de 1 mai, fanii acestui sport sunt rasplatiti cu o noua cursa, in mini-vacanta de Rusalii! Ca de obicei, pilotii celor sapte clase se vor intrece, cu mic cu mare, intr-o serie de manse spectaculoase, care-i vor tine cu sufletul la gura pe spectatorii ce sunt asteptati cu spatii bine pregatite, pe circuitul situat la mai putin de o ora de condus de Bucuresti!

Organizatorii Motocross CUP, cluburile Top Cross TCS si Dual Racing nu au incetat sa aduca „inovatii” formatului competitiei aflate in cel de-al patrulea sezon. Astfel, pentru a incuraja si mai mult sportivii amatori, clasamentul acestei categorii va fi separat pe clasele MX1 (pentru pilotii cu motoare de 450 cmc in patru timpi sau motoare de 250 cmc in doi timpi) si MX2 (motoare de 250 cmc in patru timpi sau 125 cmc in doi timpi). De asemenea, tot pentru a incuraja participarea pilotilor amatori, pe circuitul de la Ciolpani s-au efectuat primele schimbari majore incepand din anul 2008, astfel încât multe secţiuni au devenit mai permisive, lăsând la îndemâna piloţilor mai multe tipuri de abordări, cu minim de riscuri.

„Schimbările de pe circuit nu se adresează doar amatorilor, care, iată, au o şansă în plus de a urca pe podiumul de premiere, ci şi piloţilor de la clasele MX Veterani, de la MX65 si de la MX85. Vrem ca ei să vină la circuit, să se simtă bine şi să ţină minte şi această cursă, ca o cursă frumoasă! Trambulinele vor fi mai uşor de sarit, iar dupa ele, perioadele de franare au fost îndulcite”, spune Adrian Răduţă (Top Cross TCS), citat de Autostiri.ro.

Din partea clubului Dual Racing, Ciprian Popescu anunta legitimatia Motocross Cup, care va putea fi folosita de sportivi pentru a intra in zona mecanicilor. In special pe circuitul de la Ciolpani, acest lucru este foarte important ca masura de siguranta, deoarece zona spectatorilor este atât de bine inserată în geografia circuitului, incat este posibil ca acestia sa isi doreasca sa intre si in spatiul rezervat mecanicilor. Pe langa un spatiu propice vizionarii cursei, spectatorii au la dispozitie la Ciolpani si un turn de observatie care a deservit in trecut Aeroportul Otopeni, dar şi o terasa umbroasa. Intrarea spectatorilor este, ca si la editiile trecute, gratuita!

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Hypercar-Ul Hybrid PEUGEOT 9X8: designul suprem

Mai mult decât o mașină de curse, PEUGEOT 9x8 este deja un vehicul emblematic, o revoluție tehnică și estetică, o...

Închide