spot_img

Monştrii sacri se întorc la Donington

Ieri vă aminteam despre maşinile de legendă ale anilor 80’s. Acestea se reîntorc în competiţie la Festivalul Istoric de la Donington care se va desfăşura în perioada 29 aprilie – 01 mai 2011.

Monştrii sacri revin pentru o demonstraţie fără egal pe pista care din anul 1972 şi până în anii 90’s a găzduit o etapă anuală din cadrul RAC Rally. În anii 80’s maşinile din grupa B au făcut furori.

La acel moment aproape nu exista limită în dezvoltarea acestor maşini. Normele grupei B au permis o stimulare fără precedent a performanţelor unor maşini care au avut o greutate din ce în ce mai mică şi au beneficiat de “steroizi high-tech”.

Deşi rezultatele au fost uimitoare, şirul unor accidente tragice, a impus interzicerea participării în competiţii a acestor devoratori de macadam, asfalt şi vieţi. Maşinile erau puternice, rapide dar greu de controlat.

O greşeală cât de mică te scotea din competiţie.

Cei care vor ajunge la Donington vor avea prilejul să vadă legendarele: Audi Quattro, MG Metro 6R4, Ford RS200, Lancia 037, Porsche 911 RSR, Peugeot 205 T16 – şi chiar un Ferrari 308 GTB.

Related Articles

3 COMENTARII

  1. @jro nu stiu exact ce am reusi sa facem noi pentru a readuce spectacolul de atunci acum. Poate nu ar strica la competitiile interne sa-i sustinem pe cei care participa. Din cate se poate vedea, acolo erau multi spectatori.
    Producatorii poate ar fi dispusi sa investeasca in sportul cu motor. Ei sunt cei care ar mai da tonul in domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri