Mini-Formula 1, pentru ultima oară în acest an pe circuitul de la Prejmer

| 28 iulie 2016 | 0 Comments

Karting PrejmerPiloți din toată țara vor participa în acest week-end la a patra etapă a Campionatului Național de Karting Dunlop, care se va desfășura pe circuitul de la Prejmer, aceasta fiind ultima apariția a sezonului de „Mini-Formula 1” în localitatea brașoveană, anunță Federația Română de Automobilism Sportiv.

La start s-au înscris și 10 brașoveni, printre care pilotul de drift, Gabi Imre, care este și campion național en-titre la karting, și fiul acestuia Gabi Imre jr, dar și pilotul de raliu Istvan Soos, de asemenea cu fiul său. De asemenea, veteranul etapei va fi tot un brașovean, Dan Spuderka. În vârstă de 61 de ani, Spuderka a intrat în lumea motorsportului în 1972, atunci când a participat la Raliul Tineretului la volanul unei Dacia 1.100. După runda de la Prejmer, se vor mai disputa alte curse la București, ultima pe 23 octombrie, atunci când se vor decide și noii campioni.

Evenimentul se va disputa în memoria celei care a fost Mihaela Urucu-Brîncoveanu, arbitru în cadrul Colegiului Bucureşti, decedată în urmă cu doar 10 zile, la vârsta de doar 32 de ani. ˝Mihaela a plecat prea devreme…Ce ne rămâne nouă de făcut este să încercăm să învățăm ce repede trecem pe aici, să arătăm că dincolo de orice suntem o mare familie şi că trebuie să ştim să fim uniţi. Mihaela Urucu a fost un arbitru devotat, care a lăsat în urmă mulţi prieteni în colegiu. Desfășurarea etapei de karting de la Prejmer ˝In memoriam Mihaela Urucu˝ este modul nostru de a ne arăta aprecierea pentru întreaga sa carieră”, a declarat Norris Măgeanu, preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, citat de autostiri.ro.

Brașovenii care vor să asiste la etapa de la Prejmer vor putea vedea nu doar karturile făcând spectacol, ci și mașina de drift a lui Gabi Imre, care va face câteva demonstrații în pauzele dintre curse, și monopostul construit de studenții Universității Transilvania, reîntors recent de la cursa de la Silverstone.

Sâmbătă, ziua va debuta cu antrenamentele libere de la ora 09:00 și se va încheia la ora 20:00, în timp ce duminică de la 8:30 sunt programate antrenamentele libere, iar imediat după cursele propriu-zise. Ceremonia de premiere va avea loc de la ora 14:30. Intrarea va fi gratuită pentru ambele zile.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Campionatul Național de Rally Raid: Baja Satu Mare

26 de echipaje își dispută trofeul Baja Satu Mare, 3 din Cehia, 6 din Ungaria și 17 din România.

Închide